Igår och idag

Igår så fick jag hoppa lite på Zantiago vilket gick väldigt bra. Tyckte att han var riktigt trevlig att rida, en häst i min smak även om Silver är bättre såklart, hehe! Man fick rida väldigt mycket tuffare på honom än på Silver. Iallafall så hoppade han väldigt mycket med ryggen om man jämför med Silver och det kändes bra även om han hoppade lite stort ibland. Nöjd iallafall!

Idag är tanken att vi ska rida ut om det inte börjar regna, då tänkte vi leka lite istället. Imorgon blir det antagligen ett lite tuffare dressyrpass så det är bra om han får ta det lite lugnare idag!
Jag och Zantiago

1 Sanning

Alla har komplex över något på sin kropp vilket är otroligt vanligt. Jag är defenetivt inte ett undantag, men min längd är absolut inte ett av dem (för er som inte vet så är jag 155 cm lång). Jag förstår dock inte varför så himla många ska klaga på kort längd. Alltså, själv ser jag nästan bara fördelar. Men i alla fall; Dels så var det en tjej i min klass som var tvungen att stå och prata i mitt fejs om hur fult det är att vara kort. Ja, jag har inte komplex över min längd men ändå? Det har hänt så många gånger att folk uttrycker sig att det är fel att vara kort framför mig och när jag påpekar det så ignorerar de det. 
Det är så svårt att få ut det i ord utan att bli missuppfattad. Men jag ska försöka enkelt: Jag gillar min längd så kan alla sluta klaga på korta människor och hur fel det är att vara kort. JAG blir inte påverkad av det men jag vet många som önskar att de vore längre så de mår nog desutom väldigt dåligt över att folk alltid ska klaga på hur jobbigt det måste vara att vara kort. Det känns som om att alla vill att man ska må dåligt över att vara kort. Jag vill inte att någon ska tro nu att jag tycker det är fel att vara lång för det tycker jag inte.
 
Några enkla fördelar med att vara kort:
  • Man kan rida ponnyer hela livet (om man inte blir för tung då)
  • Man blir inte längre än killen hehe
  • Man går inte in i lampor som hänger ner vilket är en otrolig fördel även om ni inte tror det haha! xD
  • Man kan ha klackskor
Det finns ju såklart nackdelar och fördelar som det gör med allt. 
 
Bara några ord från mig snälla missuppfatta inte. Jag vill bara att ni ska förstå att det inte är så jäkla fel att vara kort som folk verkar tro.

Philippa & Silver

 
 

Älskade ponnybus

Idag red vi dressyr på banan och han kändes lite sur idag, ruskade lite på sig vilket jag lyckades korrigera men det var ovanligt mycket. Antagligen för att han tyckte det var lite jobbigt. Jobbade lite framdelsvändningar först, sedan mest böjda spår och till slutet blev han riktigt fin faktiskt och stadig. Philippa red en stund sedan och det såg jättefint ut, han skötte sig bra!
Foto: Philippa 

Cool Himmel

Fotade några bilder för ett tag sedan som jag inte har tagit mig ann att kolla på. Men nu redigerade jag två av dem. Båda är på vad moln kan göra med solljuset så att det blir otroligt häftigt. Själv tycker jag väl att bilderna är okej men ljuset var så härftigt att jag var tvungen att visa er! Den ena är tagen på dagen och den andra på kvällen. Vad tycker ni?
Copyright Emelie Sturk | Nikon D3100 ~
 

Hoppasset

Idag så blev det lite hoppning. Vi hade lite olika linjer och småhinder, det högsta låg väl på 80 cm tror jag. Silver var pigg och fin, hoppade lite knackigt kanske förutom på 80 hindret där han började ta i lite mer och hoppade väldigt fint. Är ju dessutom tvungen att hoppa i dressyrsadeln vilket kanske inte är det bekvämaste om man säger så, mina skänklar var lite överallt och det drog ner känslan rejält tyvärr. Han var riktigt, riktigt fin iallafall så jag är nöjd ändå!
 
 

Saknar ridningen

~ Copyright Emelie Sturk | Nikon D3100 | Nugget ~
Jag saknar ridningen så otroligt mycket när jag har uppehåll. Är det bara jag som gör det när jag inte får rida? Det är så himla jobbigt. Det får mig typ att må dåligt och vara på ett allmänt sämre hummör. Tur då att jag får rida igen om 9 dagar och sedan blir det en veckas uppehåll innan ridningen är som vanligt igen.
 
Alltså jag tror inte att alla förstår hur mycket jag älskar ridning. Asså det finns inget som kan få mig att frivilligt skippa ridning. Jag mår dåligt när jag inte rider, exempelvis när det är teori osv. Jag lever och andas hästar. Det finns absolut inget bättre och jag vet att jag kommer att jobba med hästar när jag blir stor. Min dröm är att bo på en hästgård, förmodligen i skåne eftersom att jag älskar skåne och jag tycker det är så mysigt där. 

Hoppoutfit

Jag har röda benskydd också men det tänkte jag ha när jag inte har hoppluva och boots så att det inte blir förmycket rött. Bootsen och hoppluvan är mycket rödare i verkligheten och av någon konstig anledning så ser de väldigt rosa ut... Men här har ni outfiten i alla fall.
 

Dagen i kort

Vi cyklade 1.2 mil idag... Jag kollade nämligen upp hur långt det är till stallet om man cyklar hemmifrån mig. Det betyder att jag kommer cykla 1.2 mil varje dag i 4 (kanske 5) veckor. Det är helt otroligt och jag har lite svårt att se hur jag ska orka det, eller tanken på hästen kommer nog hjälpa en hel del. ;) Jag kollade också upp i stallet om det fanns krubba och vatenkopp och det fanns så det är ju skönt i alla fall. Det var väl det enda interesanta vi gjorde idag. 

Bästa ridpasset

Idag hade nog jag och Silver vårt bästa dressyrpass. Red fram på långa tyglar och sedan gick jag ner i skritt och tränade lite framdelsvändningar. I början tjafsade han emot lite och någon gång började han backa, men efter ett tag började han mjukna lite. När han trampade på fint och var mjuk i skritten så började jag trava. Red på åttvolter, volten och ja, bytte varv ofta och han var riktigt fin. Sedan gick jag över till galopp och som vanligt var han riktigt fin där, Fick trycka på rejält ibland när han blev lite seg och tjurade ihop men när jag drev på så fick han en sjuk power i galoppen. 

Silver ruskade på sig några gånger som han gör när han inte orkar jobba, fast det blev aldrig något eftersom att jag vet hur jag ska korrigera det nu. Annars var han stadig i formen i princip hela passet och jag kunde korta och länga den. Otroligt nöjd med honom idag!
 
 
 

Världens finaste ponny

Igår red vi ut en sväng vilket gick helt OK, de var väldigt tittiga av någon anledning och Zantiago var väldigt pigg och "stack" några gånger. Inga större problem dock förutom att det antagligen var väldigt jobbigt för Wilma. Silver var också rätt pigg men ändå fin, han skulle ju aldrig dra iväg eller så då han är så himla snäll och känslig. Det enda var väl att det var liiite jobbigt att galoppera på i dressyrsadeln, men det är bara att bita ihop då jag verkligen inte vill att han ska ha ont i ryggen!

Sedan gick jag in på banan några minuter bara för att känna lite på honom och det gick såå bra! Han var verkligen jättefin, stadig i formen och mjuk. Idag blir det ett dressyrpass så det blir kul. Ska rida mycket i skritt för att verkligen få igenom honom, ska jobba lite framdelsvändningar tänkte jag. 

I eftermiddag sätter jag mig på bussen hem till Stockholm, vid Danderyd hämtar mina föräldrar mig så ska vi till kiropraktorn. Får se vad han har att säga. Sedan åker vi hem för att diskutera igenom en sak, innan de skjutsar ut mig hit igen.
 

Dressyroutfit på Emma

Det här är dressyroutfiten jag kommer att använda mest på Emma i sommar. Självklart har jag andra matchningar men det här den enda som är "hel" så att säga. Jag har inte exakt de ridbyxorna som visas på bilden men liknande. Jag hittade nämligen ingen bild på mina. Dessutom ska jag ha mina rosa stigbyglar till det här, eller med rosa platta då.
 
Tröjan som jag har planerat att ha till är en vit piké från LRF, det känns lite konstigt att rida runt på en klubb med en annan förenings logga men jag tror inte att de bryr sig speciellt mycket så det är nog lugnt. Jag är verkligen jättenöjd med allt det här. Jag köpte ju benlindorna och tränset igår på torp!
 

Haul-video Torp

Så här kommer min lilla haul. Jag suger på sådanna men det här väl ändå bättre än inget? Jag orkade verkligen inte sitta och fota varenda liten sak jag köpte. Jag kände att det blev för jobbigt för mig. Jag har ju heller inte videobloggat förr vad jag kan minnas. Det var allt jag hade att säga/skriva... Nu blev jag förvirrad >.<
 

5 saker ni inte visste om Silver

- Han är otroligt social och snäll, som en hund i hanteringen. När jag kommer så gnäggar / hummar han, kommer fram i hagen och så vidare.

- Det är inte bara mot människor han är social mot, han älskar även andra hästar (trots att han blivit mobbad massor) och särskilt shettisar. När vi red förbi en shettis vände han och stannade för att hälsa, haha..

- Han älskar små saker; hönor, shettisar, hundar, barn etc. Varför kan man fråga sig, kanske för att han normalt är väldigt låg i rang och gillar saker som är mindre än han själv.. Nä, vad vet jag!

- Han tycker om väldigt märkliga saker. Idag gav jag honom lite bröd som han blev heeelt galen i. Sedan så sa Agnes att han tycker om läsk och godis och sånt.

- Trots att han är så snäll att hantera, helt otittig så är han ganska stressad att rida. Han kan vara rätt seg också, så man måste hitta en bra balans mellan skänkel och hand för att han inte ska bli stressad. Hellre lite för segt än piggt på honom.
 
 

Jag är så tacksam

Jag och Oliver på sommarhoppet ♥
Jag har nu ridit i ett år i Stockbys kombispecial tillsammans med Tova och alla andra av mina kompisar (iprincip) och ni förstår nog inte hur tacksam jag är för den gruppen, att jag fick börja i den. Det bästa är nog att vi alla ligger på samma nivå eftersom vi började samtidigt. Ja, man är bra på olika saker men vi har nog alla lika många styrkor. Jag har lärt mig så otroligt mycket under det här året. Jag utvecklade en hopprädsla som jag även lyckades arbeta bort. Jag har lärt mig att rida mycket mer ordentliga väga mellan hindren. Jag har också lärt känna Oliver på ett helt nytt sätt i hoppningen och Diana i dressyren.
 
Diana har utvecklat mig så otroligt mycket i dressyren. Innan henne (och kombin då) så kunde jag kanske rida några ponnyer på tygeln och tyckte det var världens grej. Nu hittar jag de flesta väldigt fort och det har på så sätt inte blivit en lika stor grej. Jag längtar så mycket efter ett till underbart år med den här underbara gruppen, den betyder allt för mig och jag trvis så bra!
 
Vi har också världens bästa ridlärare. Trots att hon kan flumma med oss ibland så är hon seriös och duktig. Hon vet verkligen vad hon ska säga för att utveckla oss. Hon lyssnar också jättebra, som när jag blev hopprädd. Då pratade jag med henne och sa att jag inte klarade av att hopp Diana och ville pröva någon annan. Hon lyssnade och jag fick hoppa Anna Bell och Oliver och nu på slutet bara Oliver. Hon lyssnar även om det är så att man bar inte trivs med en häst så får man pröva någon annan. Hon lyssnar på allt och hon hjälper oss att lösa problem vilket jag tycker är jättebra.