Barbacka i solen

Kom nyss hem från Ekholmsnäs. Tanken var att jag skulle longera Cassie men de grävde på parkeringen så jag hade inte möjlighet att ta mig till arenan där man kan göra det. Eftersom att jag inte tänkt rida hade jag på mig mjukisbyxor, så när planerna ändrades hoppade jag upp barbacka och red ut en sväng. En kortare sträcka trav, annars skrittade jag bara. I början var hon såå seeeg, verkade mest tycka att jag var dum i huvudet som tvingade ut henne. Sedan blev vi omridna av en annan från stallet och då blev hon superpigg istället, så efter det var hon riktigt fin!


Torsdag

Idag har varit en intensiv dag precis som alla andra. Först var det USS möte, finns inte så mycket att berätta om det. Vi planerade inför spökkvällen som är nästa vecka och så, det gick bra! Sedan satte vi oss på bussen och åkte ut mot Åkersberga igen. Red lite på Jamie och det gick bra, lite pigg i början men sedan var han jättefin. 

Imorgon så ska jag först ut till Ekholmsnäs och longera Cassie, sedan klippa mig och på kvällen är det hoppträning. Jag ska ha Nugget i helgen så jag kanske får honom, vet inte riktigt hur det blir då Wilma också ska ha honom. Annars hade det varit kul att pröva hoppa Drummer!

USS möte

Ska alldeles börja gå mot stallet för ett ungdomssektionsmöte, vi ska planera inför spökkvällen nästa helg. Mycket välbehövligt! Efter det åker jag och Wilma ut till Åkersberga igen, ska bli jättekul. Jag tar inte hand om Cassie idag då en annan tjej tar henne, jag kände att jag inte riktigt hann med. Så det är det som händer idag helt enkelt!

Hoppning

P.g.a att min rygg inte mår så bra just nu bad jag om att få hoppa någon snäll häst, det slutade med att jag fick sitta på Nugget! En c-ponny som jag egentligen tycker jag är lite stor på, men det funkar att rida honom då och då. Det gick helt okej idag iallafall, inget höjdarpass direkt. Förstod inte riktigt hur jag skulle rida honom och jag tycker att det gick lite väl fort mellan hindren, det enda som var bra var att han hoppade väldigt mjukt och fint. 

Åh, jag saknar Eminem så mycket just nu... Förutom honom är det bara Little May som jag verkligen tycker om att hoppa och hon är också dålig. Ulf Johansson träning i helgen och tävling nästa helg, ingen aning om vilka jag får rida. Nej, det känns inte så bra faktiskt.
Hjärtat
 

Dagens planer

Just nu sitter vi på bussen ut mot Åkersberga för att rida lite. Ska bli jättekul, rider nog samma ponny som jag red i måndags. Vi är där i några timmar och sedan bär det av hemåt för i eftermiddag är det hoppträning som står på schemat!

Jag tror att jag ska ha Etoile eftersom jag hade henne förra veckan, blir spännande. Mitt mål är att sitta kvar (hehe) och att hon inte ska stanna, sätta in 'Silver-ridningen' och rama in hela tiden. Jag har ridit Eminem så länge nu att det kommer kännas väldigt ovant att hoppa Etoile, som är expert på det där med att öka innan hindren för att sedan lägga till en riktig tvärnit. Blir spännande att se hur det går iallafall. 
Finaste  Silver, så saknad!

Bellissa idag

Red lite dressyr idag och det gick både bra och dåligt, men i det stora hela är jag nöjd. Hon var pigg men för det mesta inte särskilt springig utan vilade på steget med tryck bakifrån, precis så som jag vill ha henne. Fick upp henne i formen och ibland i traven var hon så sjukt, galet, otroligt FIN!! Tyvärr så ville inte min rygg samarbeta idag så jag orkade inte riktigt sitta ner och jobba särskilt länge... Så hon gick ur formen ibland och blev stark vilket var helt och hållet mitt fel då jag inte orkade sitta tillbaka.

Idag tyckte hon inte att hon behövde fatta galopp i vänster varv. Vet inte om det berodde på mig eller henne, men hon bara drog iväg i slängtrav och de få gånger hon fattade blev det bara ett halvt galoppsprång innan hon bröt av. Höger gick mycket bättre, hon bröt av i tid och otid men fattningarna blev grymma. Fick till en bra galopp i vänster innan jag travade och skrittade av och gick in, orkade inte tjafsa mer med henne då!

Lite bilder

 
Idag var vi först ute och red och det gick superbra! Åkte sedan vidare till min sjukgymnast och det var väl inga större förändringar där. Såg som sagt Annabelle med Linnea nu på kvällen och den var riktigt bra, absolut sevärd! 

Imorgon är jag ledig nästan hela dagen vilket ska bli såå skönt, bara ta det lite lugnt. Jag har varit igång konstant sedan höstlovet började så nu ska jag bara fixa och dona hemma. Dock är det inte en helt hästfri dag, ska nämligen ut och rida Bellissa en sväng också! Blir nog lite senare på eftermiddagen, så kan jag ta det lugnt på dagen. Ska nog rida lite dressyr, jobba vidare med övergångar. Blir säkert toppen!

Gossi




/Tova

Måndag

För första gången på vääldigt länge kunde jag vakna utan måndagsångest, yeey! Idag ska jag iallafall först ut och rida i Åkersberga vilket ska bli superkul. I eftermiddag ska jag till min sjukgymnast, mycket välbehövligt och på kvällen ska jag och Linnea gå på bio och se Annabelle. Jag är nästan lite nervös inför det, särskilt eftersom att jag kommer vara tvungen att gå hem själv i mörkret från bussen sedan... Men det ska bli kul iallafall!
Fina, fina Drummer!
 
 

Dagen

Först var vi ute och red i Björnhuvud. Vi skrittade ut lite och sedan red vi på banan. Det gick jättebra och ponnyn var supermysig. Sedan åkte vi hem och jag gick på bio med familjen, vi såg "100 steps from bombay to paris" och den var faktiskt riktigt, riktigt bra!

Efter det bar det vidare ut mot Ekholmsnäs för att ta hand om Cassie, longerade henne i en av hagarna och det gick bra. Det var mörkt och hon var lite tittig men i det stora hela var det inga större problem! Innan jag åkte hem så tänkte jag pussa Bellissa godnatt, för att märka att hon blödde näsblod rätt rejält. Ringde hennes ägare och fixade med det ett tag, det är nog ingen fara men det var bra att jag upptäckte det iallafall. 

Nu har jag varit hemma ett tag och ska ta det lugnt hela kvällen, hur skönt som helst!
 
 

Cassie och Bellissa

Var i stallet halv tio imorse och tänkte rida Bellissa först, men hon låg och sov i hagen så jag tog Cassie. Red ut en sväng och det gick bra, lite seg i början men sedan kom hon igång! Otroligt snäll liten häst, inte några problem alls där. 

Bellissa var faktiskt superfin idag! Vi har haft en liten "dipp" i dressyren men idag släppte det. Mjuk, fin och pigg men inte springig. Hon tjafsade lite i galoppfattningarna men det tar jag på mig. För en gångs skull fungerade övergången från galopp till trav bra och ååh, hon var så fin! Älskade hästen. ♥

Vi ses!

Nu sitter jag på arlanda o ska åka tilm Spanien. Min uppdatering kommer därför inte att vara speciellt bra och jag kommer lägga in lite inlägg då och då. /Emelie

Godmorgon lördag

Idag ska två skimlar ridas och jag tänkte bege mig ut mot stallet om någon timme. Bellissa ska jag rida dressyr på, med fokus på lösgjordhet. Cassie ska ridas ut en sväng tänkte jag! I eftermiddag/kväll vet jag inte vad som händer, får se. Antagligen tar jag det lugnt, städar rummet och så eftersom att den här veckan har varit väldigt intensiv.
Isabel och Cassie

Dagens ridpass

Då Eminem är halt (som sagt) fick jag sitta på en ponny jag aldrig ridit på förut, nämligen Drummer Boy! Vi jobbade med volter, sidvärts både vanligt och motställd samt galoppfattningar.

Han ville inte riktigt ta ett ärligt stöd på bettet utan hade det uppe i vädret eller mellan frambenen, men efter jag fått kläm på hur jag skulle rida kunde jag ha honom i en någorlunda bra huvudposition och såsmåningom kom även bakbenen och formen. Drummer tyckte att skänkelvikningen var vääldigt onödig och blev lite sur där men till slut gick det faktiskt riktigt, riktigt bra! Han är väldigt grön fortfarande så man kan inte förvänta sig att han ska kunna allt.

Ja, galoppen då... De första galopperna gjorde han luftsprång konstant, inte något rejält eller dumt utan bara lite glädje. Sedan lugnade han ner sig med luftsprången och gjorde bara ett eller två precis vid fattningen, men drog in huvudet och hängde sig i min hand extremt mycket. Han drog mig bokstavligen nästan ur sadeln, trodde nästan att han skulle trilla framåt ibland. Han går på hackamore också vilket inte direkt förbättrar situationen. 

Åh, vad den här ponnyn var mysig! Kunde inte låta bli att be Lotta att jag skulle få rida honom fler gånger för jag tyckte verkligen om honom. Pigg och känslig med lite humör, precis sådana hästar jag gillar!

En dag kvar innan lov

Idag har jag haft en väldigt skön dag faktiskt. Var på praon först vilket var jättemysigt som vanligt, världens goaste ungar, verkligen! Kommer sakna dem såå mycket. ♥ Sedan åkte jag in till stan för att köpa present till Emelie och fick med mig lite till mig själv från Lush också. När jag kom hem pluggade jag, har gått ut med hunden och tagit ett långt bad. 
 
Imorgon är det ridning i kombin och det blir inte på Eminem, han är halt... Jag som var så taggad på Uffe-träning på höstlovet och allt. Så ja, det känns väldigt tråkigt. Men det behöver inte vara något stort, jag har inte så mycket information om det! Vet inte vem jag vill rida, känner inte att det spelar någon större roll. På kvällen är det middag hemma hos Emelie!