Veckan som kommer

 Copyright
Måndag: Plugga
 
Tisdag: Fota Moa på Ekholmsnäs. Plugga
 
Onsdag: Markarbete i p7an.
 
Torsdag: Oplanerat
 
Fredag: Hoppning i kombin. Sova över med Emma
 
Lördag: Familjedag på stockby
 
Söndag: Fota terräng delen av fälttävlan
 

Produkter från Horze

 Det kom hem några nya grejer från Horze i veckan som jag tänkte berätta lite för er om. Det var tre olika produkter då; svarta boots av mockaimitation, Säkerhetsstigbyglar och ett par sommaridhandskar.Vi kan ju börja med Bootsen.
Jag måste säga att jag verkligen gillar dem. De är simpla men ändå otroligt praktiska. Det är snyggt att ha en sån enkel färg och jag tror verkligen att dem kommer komma till anvädning. De är desutom väldigt välgjorda och ser ut att vara rätt sköna för hästen på överdelen. Jag har ett par andra boots från hööks, i röd. Jag är egentligen rätt missnöjd med den då de ser så otroligt slarvigt gjorda ut, vilket dessa inte gör.
Det här är ridhanskarna. Det är sommarridhandskar och jag har tyvärr inte hunnit pröva dem i sommarvärme. Det får antagligen vänta till nästa sommar men jag tycker om passformen och att de andas sjukt bra. De är någon form utav läderimitation på handflatan och på fingrarnas kanter men på andra sidan är det som ett tuunt nättyg vilket kanske inte syns på bilden. En otroligt bra idé och jag har aldrig sätt liknande handskar förr. Måste verkligen säga att jag är taggad på att använda dem nästa sommar. Har verkligen behövt något sådant.
 
Jag tycker det är otroligt skönt att rida utan ridhanskar men får bara en massa skavsår. Dessa känns nästan som att man inte har på sig ridhandskar vilket är jättebra! Tänk er typ att det inte känns att man har handskar och man slipper skavsåren av att rida utan ridhandskar.
Jag fick också dessa stigbyglar. Jag behövde verkligen ett par säkerhetsstigbyglar till nästa sommar så det är jättebra att jag fick dessa. Dock är de liite väl tunga för min smak men de är också bättre än inget. Sånna stigbyglar är ju definitivt ett bättre allternativ än helt vanliga plaststigbyglar då man faktistk kan känna sig mycket säkrare i dem. Jag har planerat att framförallt ha dem när jag hoppar då det är mycket bättre att ha sånna i hoppning. Jag vet inte var mer jag ska berätta om dem. De är väl som de flesta andra säkerhetsstigbyglar, fast mycket billigare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Planer för veckan

Måndag: Plugga, annars bara vara hemma.
Tisdag: Samma.
Onsdag: Markarbete i P7.
Torsdag: Ev. Rida Bellissa.
Fredag: Hoppträning.
Lördag: Familjedag på Stockby.
Söndag: Ev. följa med Sofia på tävling igen.
 
Den här veckans planer är lite osäkra, men det blir säkert toppen! Förhoppningsvis kan jag trava lite på Bellissa nu vilket är kul, skritten är långt ifrån vår starkaste gångart och det ska bli roligt med lite variation. Hoppas verkligen hon håller sig fräsch nu! 
 
 

Bellissa

Jag har inte skrivit så mycket om Bellissa så det måste vara förvirrande för vissa av er. Iallafall så är jag medryttare på henne och rider henne ca en gång i veckan, ibland mer. Har ridit henne från februari skulle jag tro, något sådant.

Bellissa är 13 år gammal och runt 170 cm i manken skulle jag tro. Väldigt fin stam och både hoppar och rör sig jättebra, men på grund av hennes temperament så var det ingen som vågade rida henne, så när hennes nuvarande ägare köpte henne som femåring fick hon börja om helt från början. Numera är hon världens snällaste häst på ridbanan men fortfarande jobbig att rida ut på, då hon stegrar, bockar och gör lite allt möjligt. 
 
När jag började rida henne gick hon som en giraff och jag kunde inte ens fatta galopp, hon slängtravade bara. Vi har tränat lite för tränare och vi har verkligen utvecklats jättemycket tillsammans! Nu kan vi dessutom skritta ut ensamma vilket inte gick för några månader sedan, då hade hon slängt av mig direkt. Tyvärr har hon varit skadad och just nu håller vi på att sätta igång henne, så nu håller jag tummarna för att hon håller sig frisk så kan vi förhoppningsvis börja träna och rida mer ordentligt om några veckor igen.

Bilder på oss, bilderna längst upp är äldst och de nedre är nya så ser man lite tydligare vår utveckling. Dock är det väldigt lång tid mellan de två första bilderna och resten. 
 
 

Söndag morgon

Copyright
Idag är det en uss-aktivitet. Jag har varit sjuk i veckan men jag ska se till att jag klarar av att gå på aktiviteten och hjälpa till som jag lovat. Tar nog också med kameran för att fota några ponnyer eller storhästar i hagen innan vi börjar. Det lär i alla fall gå några hästar i hagen som går att fota. 

Ridningen i Fredags

I Fredags var det dressyr i kombin samt att jag red för min kompis Vanessa i dressyrspecialen. Först om passet i komibin: Jag fick Diana vilket jag blev väldigt glad över. Jag kämpade mycket under passet med att få igång henne och få in bakbenen under henne. Jag tycker väl att jag lyckades lite med just bakbenen men avslappnad blev hon definitivt. Det skummade om hela henne, sötan. Dock så är det väldigt lätt hänt att hon hamnar bakom lod vilket är något man verkligen får kämpa med. Stundvis gick hon väldigt fint med huvudet men sedan gled mulen för långt in. Det är något att kämpa med vilket jag tycker är kul. Hon var trotts allt fin, vi gjorde en övning där man flyttade sidvärts och sedan framdelsvändning, på en fyrkant. Hon förstod inte riktigt först men efter några gånger var hon riktigt duktig. Jag vet mycket bättre nu vad jag behöver arbeta på med henne!
 
Jag red sedan för Vanessa och fick då Lucky Strike, inte en häst jag känner så bra. Vi red runt på en volt och gjorde någon väldigt oklar övning men det gick bra. Han var stundvis rätt lugn och fin men spände ihop sig när han inte förstod. Rolig men speciell häst. Vet inte vad mer jag ska säga om det passet. Jag är väl nöjd med tanke på att jag inte rider honom speciellt ofta överhuvudtaget. 

Saturday night

Idag så var jag och Wilma på tävling med Sofia och det var hur kul som helst! Det gick jättebra och de kom sexa i första klassen (120) och fyra i andra (130). Vi kom väl hem runt 5. Då gick jag och Wilma till stallet och tog lite bilder på Aramis och Ebba i hagen. De bestämde sig för att vara översociala och följa efter oss var vi än gick så det gick väl sådär, några bilder blev väl helt okej iallafall! 

Min rygg sa ifrån rejält idag, varför vet jag inte, antagligen för att jag stod upp mycket. Hade så pass ont i ländryggen att jag var tvungen att gå och hämta en alvedon hos Wilmas farmor och nu känns det fortfarande lite i både nacken och ländryggen men inte så farligt. Jag har varit bättre i flera veckor nu, känns riktigt tråkigt med något sådant här igen nu... Det är ju ingen som riktigt vet var felet ligger heller vilket gör allt tusen gånger jobbigare. Som pricken över i:et så tror jag att jag håller på att bli sjuk, fryser och har ont i halsen och huvudet.

Imorgon var planen att jag skulle till stallet och hålla i en aktivitet, men då jag inte känner mig bra så blir det antagligen inte så utan jag åker hem och tar det lugnt istället. Tyvärr. Dock så känner jag mest att jag inte vill bli ordentligt sjuk, så då är det allra bästa att åka hem och ta det lugnt istället för att dels smitta ner alla och dels förhoppningsvis må bättre!
Sofia och Ella
 

Armano Lep

©
 

Bästa Eminem

Red Eminem idag på dressyrträningen, inte helt oväntat, och det gick jääättebra! Vi jobbade mycket med att lösgöra hästarna, skänkelvikning, framdelsvändningar, överböjde, ökade och minskade volten osv. 
 
Vi skrittade mycket i början och då var han jättefin och mjuk, sedan när vi började trava var han också väldigt, väldigt fin i formen. Lugn och avslappnad! Ibland blev han lite pigg och slog med huvudet men i det stora hela hade jag honom där jag ville. Högergaloppen gick sådär, så fort jag ställde lite krav och inte lät honom dra iväg i 180 km/h så försökte han bryta av så jag fick vara på honom hela tiden. Formen satt ibland, jag tror inte riktigt han har orken för att bära upp sig ordentligt i form där.

Vänstergaloppen däremot... SÅ FIN! Väldigt pigg och lite stark, men i övrigt väldigt fin i formen, avslappnad, lyssnade och så vidare. Har inte riktigt kunnat få honom till det läget i galoppen förut, han blir lätt jättestressad när man börjar ställa lite krav i galoppen. Älskade lilla ponny, han var SÅ härlig att rida idag! 
Lisa har skickat den här bilden till mig! Måste verkligen skaffa dressyrbilder på oss..

Today's

Nu är den första riktiga skolveckan slut och det har inte varit en mjukstart precis; stora projekt i nästan varje ämne och det känns lite segt. Idag ska jag först till stallet iallafall, ha ungdomssektionsmöte och rida dressyrträning på Eminem (förhoppningsvis). Sedan åker jag och Wilma buss upp till Björnhuvud och Gunboda för att sova där till söndag, ska bli jätteroligt!
 

Två sensate ridpassen

Tänkte börja med att hälsa att jag är skitförkyld och trött osv osv. Men jag tänkte ändå passa på att skriva ett inlägg om mina två senaste ridpass. Så pass nr 1 var i Tisdags då jag red för Emma. Jag fick Diana och vi red mycket galoppfattningar och liknande tror jag. Det gick i alla fall sådär. Fick dock en massa berömm av Martin för att jag hade en jättebra sits som hade förbättras mycket. Samt att han tyckte jag red Diana väldigt bra. Men jag har antagligen högre krav på henne. Hon är ju vääldigt mjuk men jag vill verkligen få fram hennes energi och få in hennes bakben ordentligt vilket verkligen inte är samma sak som mjuk liksom. Och det var väl det som jag inte riktigt kände på henne i Tisdags. Men som sagt, jag känner ju henne väldigt bra och vet verkligen hur fin hon kan bli. Hon hade dock ingen bra kondis eftersom att hon precis har satts igång.

Igår så red jag i min grupp och fick (till min stooora förvånan haha) Little May. Sandra tycker nog om lite att jag rider henne eftersom att jag är så kort. Inte för att det gör mig så mycket då jag gillar henne. Vi red i alla fall ut och stannade till i fållan och hoppade några hinder. Little May tyckte det var skiiiiitkul och blev jättetaggad så när vi skulle byta hinder bestämde jag mig får att avstå då det var rätt halt efter hindret och jag hade ingen lust att gå omkull med henne. Hon var i alla fall helt okej-fin. Hon är en ponny jag gärnar jobbar lite mer med. Tyckte också det var jääättegulligt av Little Mays tidigare ryttare, Elin, att berömma oss två jättemycket då hon känner Little May jättebra. Blev väldigt glad då :)
Copyright Emelie Sturk | Elin o Loyd


Två senaste ridpassen

I tisdags skrittade jag Bellissa en stund på banan, vi börjar trava nästa vecka. Red lite lösgörande och sedan övade jag på skritt-halt då hon blir så himla nonchalant och går iväg i halterna. Det gick jättebra till slutet iallafall även om skritten inte är vår starkaste gångart.

Igår fick jag rida en ny ponny för mig, nämligen Diana! Vi red ut, hoppade en stock i skogen och sedan avslutade vi med några språng i fållan också. Hur mysig ponny som helst; positiv, framåt och mjuk. Sprången blev väl kanske inte jättebra men hon försökte iallafall och det är det viktigaste, hon är ändå rätt ung och oerfaren i hoppningen. Skulle mer än gärna vilja jobba vidare med henne!
Diana
 

Trött, trött, trött

Det är helt sjukt hur trött jag är. Jag somnade väldigt tidigt igår och är fortfarande minst lika trött. Jag vet inte vad som har hänt med mig. Men jag red också för Emma igår och fick rida på Diana. Skriver mer om det passet ikväll. Jag har ju ridning idag också och jag lär få sitta på Little May precis som förra veckan. 

Nu ska jag strax cykla till skolan för jag orkar inte stress till bussen ;). Vi hörs mer ikväll osv.
Copyright Emelie SturkGodmorgon!

Tisdag idag då och jag har min första rast för dagen nu. Det är ett ganska tufft schema idag men det är två av mina favoritämnen så ska inte klaga! I vilket fall så ska jag rida Bellissa idag, eftersom att det är väldigt tråkigt väder så åker jag nog dit lite senare så hinner hon komma in och torka lite. Väntar på svar från hennes ägare om hur igångsatt hon är nu, men antagligen blir det ett lugnare pass på banan. Skrittar nog ut en sväng också! Vill inte hetsa fram något med uteritterna ensamma, vi tar det i små steg.


Sjukt trött

Jag har varit så fruktansvärt trött av mig på senaste tiden. Det är väldigt jobbigt. Jag fastnar alltid med onödiga saker för jag orkar inte göra något annat. Jag vet inte om det beror på att jag inte riktigt har någon drivkraft. Jag har liksom inget "extra" som jag längtar efter hela tiden, om det ändå vore så bra. Jag har i alla fall bara legat helt död hela eftermidagen och slösat en massa tid. Direkt efter skolfotot drog jag hem för jag va så trött men missade att de tog roliga bilder efter de var helt klara. Sjukt surt men sånt händer...