Vi har varit off

En bild jag tog på staden härom dagen!
Ber om ursäkt för att både jag och Tova har varit borta men jag kommer blogga mer när jag kommer hem vilket blir på söndag då jag kommer hem sent imorgon kväll. Vi hörs!
 

Halå

Hej o förlåt för att jag inte bloggat men det finns 2 andledningar, en att jag inte har gjort något mer än slappat de senaste dagarna o hur kul är det att höra om det? Och den andra är att min pappa tog min dator :(. Jaja vi hörs snart! /Emelie

Seg uppdatering

Igår fick vi gäster och det finns inget att skriva om, så istället ska jag försöka vara social och ta det lugnt istället för att stressa om bloggen. Hoppas att ni förstår, när jag kommer hem blir allt som vanligt. Puss! /TovaVisste ni att?

- När mitt hår är nytvättat så är det väldigt lockigt.

- Jag sparar till ett nytt, bättre objektiv.

- Nästa vecka ska jag provrida en häst, så kul!

- Snart är det mars, och då kan jag och Wilma skicka in ansökningspappren till Aud. Awesome

- Jag har ingen aning om vilket gymnasium eller linje jag vill gå, har väl lite tankar och önskemål men..

- En vecka ska jag praoa här uppe i Sälen som skidlärare och andra veckan ska jag göra något med Emelie tror jag, woho!


Bloggarna jag läser

~ http://ponnysanning.se

~ http://johannagrant.se

~ http://amanda.webrider.se

De här ovan är de som jag följer dagligen, sedan kikar jag in på lite andra bloggar - såsom Idas och Tildas! Förutom de här så läser jag mina kompisars bloggar, men de skriver jag inte ner med risk att jag glömmer någon. Rekommenderar bloggarna här ovan, särskilt Johannas och Amandas. Ponnysanning är väl inte alltid en storfavorit, men jag följer den iallafall!

Några av mina favoritbilder


+ -

Spoortlov! Att slippa skolan är verkligen såå skönt och välbehövligt. Är riktigt skoltrött och längtar efter sommarlovet mer än någonsin.

- Det stora minuset med sportlovet, ingen ridning eller kompisar på över en vecka!

På onsdag börjar The Mentalist på tv, wohoo.

- Jag har verkligen kommit av mig med träningen, inte bra!

Att jag började rida Eminem. Det var länge sedan som jag inte ville hoppa av Bisa på ett dressyrpass för det gått så bra, bara några få gånger, och så känner jag varje gång med Eminem! Är det inte så det ska vara?


Bilder 20/2

Jag fotade Anns p6a i torsdags och ja, det blev inte så jättebra bilder men det här är några, 1 på de ryttare som jag vet vill ha bilder det vill säga. Om du vill ha en bild på dig och inte är med här, kommentera så fixar jag det. Samma regler som alltid när det kommer till mina bilder. Endast ryttaren har rätt till bilden, länka mig eller nämn att jag fotat om du tänker annvända bilden. Hashtag på insta måste annvändas: #emeliesturkfoto
 
Emma & Bisa
 
Elin & Eddie
 
Vanessa & Sonny
 
Lisa & Little May
 
Moa & Diana
 
Wilma & Matilda
 
Martha & Nugget
 

Min dag

Tovas Bild
Så nu kommer den här dagens "min dag" inlägg. Vi gick upp relativt tidigt men jag låg väl kvar i sängen sist om vi säger så. Sedan gick vi ner och åte frukost och mm... vad god frukost det var. Det var verkligen en gigantisk buffée med massor utav goda saker. Sedan så skulle vi ta oss in till grannstaden men det var absolut inte den vänligaste promenaden. Det var upp på ett jättehögt berg som var brant och stenigt och man snubblade hela tiden. Sedan gick man lite upp o ner på berget där uppe. Och sedan ner. Jag hade så ont i benen efter åt men det har väl släpt lite nu. Tror dock att jag kommer få en sjuk träningsverk i mina ben imorgon då vi sammanlagt gick upp o ner i mer än 1 mil, kanske ca 1.5. 
 
När vi då var framme så åt vi mat och det var en väldigt god mat vi åt. Resturangen låg rätt bra, precis vid stranden. Eftersom att vi alla var väldigt trötta i benen så tog vi taxi hem och sedan så låg vi vid poolen o slappade och badade i någon timma. Vi lyckades också upptäcka hur jacuzzin fungerade. Sedan gick vi en liten promenad i Pouerto Rico och jag köpte ett par solglasögon eftersom jag kumpigt nog hade glömt mina hemma. Vi köpte även lite lätt mat och åt i lägenheten då ingen utav oss var speciellt hungrig. Det kommer bilder sedan.
 

Tråkiga, ovärda dagar

Just nu är det Vasaloppet här uppe så mina föräldrar har kompisar som sover här som ska åka, min pappa har åkt och min mamma ska, det är extremt mycket snö och blåser konstant. Vi åkte skidor en stund igår men annars har jag bara varit hemma, inte det roligaste precis. Därför är bloggningen lite seg från min sida också. Jag rider inte, jag är inte i stallet och ärligt talat så gör jag inte så mycket överhuvudtaget, haha.

Ska försöka hålla upp uppdateringen, men om bloggen inte har riktigt lika hög update så vet ni varför! Puss♥

Min dag

Jag bestämde mig igår för att inte sova innan flyget (dvs 07.30 för då lyfte det) vilket betyde att jag dygnade men desvärre hade jag svårt att sova på flyget och somnade inte för ens klockan var ca 10. Då sov jag i kanske 2 timmar och det är allt jag har sovit sedan natten mellan torsdag och fredag. Trots det är jag nu inte ett dugg trött och jag har hållt igång hela dagen.
 
Vi var framme i Las Palmas, som huvudstaden på ön heter, ca klockan 12 här men 13 i sverige. Det är nämligen 1 timmas tidsskilnad. Sedan tog det en timma innan vårt bagage kom och en busresa till andra sidan ön väntade oss. Dock tog det inte alls lång tid utan ca 30 minuter då Grand Canaria inte är en speciellt stor ö. Sedan när vi kom fram så väntade vi en stund i lobbyn på vårat hotellrum, eller snarare "lägenhet" då det är ett vardagsrum emd kök också. Hotellet är verkligen jättefint måste jag säga.
 
Efter instalation i rummet så tog vi en promenad i Pouerto Rico som staden vi bor i heter. Vi upptäckte ganska snart att iprincip alla resturanger har en meny på svenska och det hänger svenska flaggor överallt. Haha man kan ju säga att svenskar är rätt omtyckta här alltså! Vi gick till en liten resturang och åt mat eftersom vi var så extremt hungriga allihopa. Ja sedan gick vi hem och jag, mamma och Johanna gymmande i gymmet. Jag körde mest kondition och lite plankan och situps och liknande. Sedan badade vi i en utav hotellets 2 jacuzzis. Jag har också bestämt att jag ska fixa mina naglar här för det är så galet billigt. Ska antingen sätta på gelenaglar eller akrylnaglar. Nu ska jag kolla på en film för det är väl det jag är mest sugen på.
Något sådant vill jag ha, kanske inte fullt så långa.
 

Stockbys ponnyer #2

Bisa
f.07 - D-ponny - Svensk ridponny
Bisa känner ni nog igen! En speciell liten ponnydam som man antingen hatar eller älskar. Hon älskar att hoppa och har en jättefin hoppteknik, hon hoppar allt man styr henne på om man ramar in henne! Har hoppat henne maassa gånger och hon har aldrig stannat med mig. Dressyr tycker hon inte är så roligt, hon är vääldigt seg om man ställer krav på henne. Men de dagar hon är på humör är hon verkligen helt underbar att rida! Dessutom världens gosigaste och lugnaste ponny i hanteringen.
 
Diana
f.07 - D-ponny - Connemara
Även Diana är en ponny som de som läst bloggen ett tag, borde känna till. Jag har aldrig ridit henne så jag har inte så mycket att säga om henne, förutom att hon är snäll att hantera. Hon ser väldigt trevlig ut att rida, riktigt fint steg och hopptekniken är bra den också även om det ser ut som att man verkligen måste rama in för att hon ska hoppa. 
 
 

Framme

Hej! Nu är jag framme o är i lobbyn o väntar på rummet! Hoppas ni har det bra. /Emelie


Fråga

Vad får dig att fastna för en blogg?

För mig, så är det främst innehållet och personen bakom bloggen. En fin bloggdesign gör mycket, men om bloggen är dålig eller bloggaren ointressant så klickar jag ändå bort bloggen på direkten. Precis på samma sätt så kan jag fastna för en blogg där bloggdesignen inte är så mycket att hänga i julgranen. Bilder är viktigt, men det är ungefär samma princip där - utan bra innehåll, så skrotas bloggen ändå.

Blandat med långa och korta inlägg, bra stavning och grammatik, tips, dagens ridpass-inlägg, fin design och en bloggare som har ett kul liv att läsa om (observera dock att den inte behöver ha fem hästar och tävla SM, jag har fastnat för massa ridskolebloggar som jag älskar att läsa om) - det är min drömblogg! Men, bara några av dessa punkter finns med så fastnar jag oftast för bloggen.


Svar på tal

"Ska ni inte konfirmera er? För ni är väl födda 99?"
Jag ska tyvärr inte konfirmera mig. Dels så är jag inte ett dugg troende, jag hinner inte och har inget större intresse av det heller. Det vore visserligen kul att träffa nya människor och gå på läger, men det känns som att det negativa väger över lite där. Jag hann dessutom inte anmäla mig, hähä. Svaret är alltså nej, jag ska inte det, tyvärr!

Emelie ska dock konfirmera sig, så åtminstone en av oss ska det.
Dino, Philippas hund, i somras!