Min vecka

 
Måndag: Hoppa Fidla
 
Tisdag: Fidla
 
Onsdag: Markarbete i P7an
 
Torsdag: Barnvakta
 
Fredag: Dressyr i Kombin
 
Lördag: Oplanerat
 
Söndag: Julpynta i stallet
 
Det är som vanligt en väldigt hästig vecka vilket kanske inte gör mig såå mycket. Jag har en hel del redovisningar den här veckan men jag ska väl överleva även det! 
 

Bilder från SIHS

Jag var på stockholm international horseshow i torsdags och då var det Indoor Cross Country som var det "stora" eventet Jag passade på att ta lite bilder och tänkte visa er några av de bilderna nu. Det var riktigt häftigt att kolla på måste jag säga och banan såg skitsvår ut.
 

Dagens ridpass

Jag red dressyr på Bellissa idag och det gick faktiskt bra! Hon var lite trött då hon gick ett tufft pass igår. Jobbade inget avancerat. I skritten och traven ställde jag lite högre krav på henne, hon var stadig och fin så det var kul. Lät henne rulla på i låg form i galoppen och hon var riktigt, riktigt rund och fin faktiskt. Som vanligt blev hon stark i avbrotten och idag var det värre än vanligt, några gånger tog det en hel långsida innan jag fick tillbaka henne. Antagligen har det med att göra att hon inte riktigt orkade. 

SIHS och morgondagen

Både igår och idag har jag varit på SIHS och det har varit otroligt bra! Har faktiskt inte köpt en enda sak på mässan, av någon anledning kände jag mig inte direkt sugen på det så då fick det vara. Uppdateringen har varit sisådär från min sida, helt enkelt av anledningen att jag antingen har pluggat eller varit upptagen med annat både i fredags och idag. 

Imorgon ska jag ut och rida Bellissa. Det får bli ett dressyrpass på banan, med fokus på galoppen. Ska försöka jobba med den nu varje gång jag rider henne tills det faktiskt börjar ge resultat, för just nu ser det inte vackert ut alltså. Får se hur det går. Ska bli otroligt skönt att rida i ljuset iallafall, känns som att det alltid är mörkt när jag rider numera. Förutom det så ska jag antagligen ut och springa en sväng samt plugga. Nästa vecka är den allra sista med prov och inlämningar, kämpa kämpa!! 

Fredag

Äntligen freeedaag! Ber om ursäkt för den kassa uppdateringen de senaste dagarna. Har faktiskt inte haft tid, har pluggat konstant och varit så sjukt stressad. Igår var jag och en kompis och kollade på öppet hus på Sjölins Gymnasium. Både han och jag tyckte att det verkade jättebra! Jättefina lokaler, det syntes verkligen att det var en Vittra-skola.

Ska inte påstå att jag är på särskilt gott humör idag efter att ha fått reda på en grej i skolan som rent ut sagt suger för oss nior. Men det händer iallafall lite kul under dagen! Jag ska till SIHS på eftermiddagen tillsammans med min gudmor, det ska bli jätteroligt. Ska dit imorgon också med min familj på kvällen, ska bli mysigt det också!

Torsdag morgon

Så först är det skola idag. Men i sista minuten igår bokade jag Stockholm Horse Show biljetter och jag ska dit med två kompisar. Jag har plats typ 7 platser ifrån dem på samma rad men man kan säkert fråga de imellan ifall de har lust att hoppa ett snäpp så att jag kan sitta med Maja och Emma som jag ska gå med. Mina ridstövlar pajjade igår så jag måste nog kolla på nya.
 

Dagens ridpass

Idag red jag i p7an och jag fick sitta på Betty, inte till min fördel. Betty och jag är inte en så bra kombination då jag inte alls kan rida henne bra. Vi red i alla fall för en ridlärarare som heter Anna då vår ordinarie var sjuk. Betty var väldigt giraffig i början och bara allmänt stretig. Stundvis hittade jag henne där jag ville ha henne men det är inte en överdrift. Jag kan verkligen inte rida Betty bra, men jag försökte iaf.

Sjuk

Idag tillbringas dagen hemma. Jag hade jätteont i halsen imorse och eftersom att jag inte har några viktiga lektioner idag så valde jag att stanna hemma för att förhoppningsvis vara frisk till imorgon då jag har ett prov. Nu kommer resten av eftermiddagen tillbringas med näsan i läxboken, inte det roligaste men det måste göras det också! 

Onsdag

Hej på er. Igår satt jag hela kvällen och pluggade till ett No prov som jag har och därför så har jag inte skrivit några inlägg. Men nu sitter jag på bussen påväg till skolan (det är frost ute så jag får inte åka moppe...). Idag är det också ridning på stockby! Men jag skriver mer ikväll efter ridningen.
/Emelie

Skoltrött

Anledningen till att bloggningen är så seg är väldigt enkel - jag har plugg upp över öronen just nu. Idag har jag suttit och pluggat SO ända sedan jag kom hem vid halv fyra, till för ca en timme sedan när jag avslutade och tog en dusch. Har alltså suttit 5 timmar nu på eftermiddagen. Egentligen borde jag plugga ännu mer idag då jag har mycket som behövs göras men just nu orkar jag bara inte. 

Blir så otroligt stressad över att ha så här mycket prov och läxor hela tiden. Idag hade jag matteprov och redan efter några minuter hade jag panik över att jag inte skulle hinna klart, vilket ledde till en total blackout och det stod helt still i mitt huvud. Efter mycket om och men lyckades jag skriva alla frågor och blev exakt när tiden var ute. Där och då var jag säker på att det gått hur dåligt som helst.

Jag hade helt extrem ångest och höll på att bryta ihop totalt för att jag inte tyckte att jag presterat tillräckligt bra. Nu snackar jag inte om att jag var orolig för att jag skulle få F, utan att jag var livrädd för att inte få alla rätt. Att inte få ett A. Sedan efter någon halvtimme fick jag veta att jag visst har klarat provet utan problem och att det egentligen gick bra. Men hur illa är det inte att man börjar gråta och får panik över att kanske inte få högsta, högsta möjliga betyg? Är det så det SKA vara? Knappast. Det säger ganska mycket om hur mycket om hur mycket press och prestationsångest jag faktiskt känner i dagsläget. 
Denna vecka och nästa har jag:
Prov på första världskriget, andra världskriget, judendomen.
Prov i fysik och kemi samt en uppsats i NO.
Spanskaprov.
Engelskaprov.
Matteinlämning.
Svenskanovell. 
 
Säkert något mer jag glömt. Som ni ser, det är inte lite. Allt är väldigt stort också och jag kommer med all säkerhet få sitta varje eftermiddag fram till vecka 49 är över. Behöver jag ens nämna att lovet är efterlängtat?

Fidla igår

Igår hade jag Fidla dag men eftersom att hon gått väldigt mycket förra veckan valde jag att faktiskt longera henne en kort stund. Det gick bra men Fidla ville helst inte springa. Till slut fick jag och Moa henne att galoppera riktigt bra och det är jag nöjd med. Annars gjorde jag ju inte speciellt mycket mer med henne utan det var detta som jag gjorde. Duktig pålle!

Tisdag

Idag ska jag antagligen rida med Fidla till Stockby och rida i ridhuset där. Kommer nog ta det ganska lugnt då jag antar att hon är rätt trött efter förra veckan. Jag ska nog arbeta med skrittarbete och kanske några enstaka galoppfattningar och inte långa galoppsträckor. Annars så ska jag väl plugga också. Har ett NO prov på 50 sidor på onsdag och jag får verkligen inte faila på det...
 

Veckans Planer

 
Måndag: 
 
Tisdag: Rida Fidla (antagligen rida till rihuset med Elin)
 
Onsdag: Dressyr i P7an
 
Torsdag: Plugg
 
Fredag: Hoppning i kombin
 
Lördag: Öppet hus på Gymnasium
 
Söndag: Oplanerat.
 

Veckans planer

Idag: Rida Bellissa.
Tisdag: Plugga.
Onsdag: Rida i P7an.
Torsdag: Öppet hus på Sjölins Gymnasium.
Fredag: SIHS.
Lördag: SIHS.
Söndag: Rida Bellissa.
 

Måndagsångest, check

Nu har jag och de 16 andra tjejerna från ULK klarat av sex dagar och vi kan äntligen kalla oss ungdomsledare med full rätt! Åh, vad skönt det är att ha det här överstökat nu. Det har verkligen varit väldigt intensivt. Iallafall så var vi på bio efter och nu har jag duschat samt pluggat efter det. Inte det roligaste men bara att tag i det.

Den här veckan och nästa kommer vara hemska, det är jättemånga prov och inlämningar... Känns nästan som att jag kommer bli tvungen att sitta och plugga varje ledig stund av dygnet. Usch. Om man ska bortse från skolan så kanske den här veckan blir helt okej ändå faktiskt! Imorgon ska jag rida Bellissa, antagligen ska jag rida markarbete när Emelie hoppar men om hon ska rida vid helt fel tidpunkt så kanske jag rider dressyr istället.