paus

vi pausar till efter jullovet och kommer tillbaks då! Piggare och fräschare än någonsin!
 

Mina julklappar

~ Guldig iPhone 5s

~ Privatlektion på Stockby

~ Två tröjor

~ Två böcker (Nyckeln och en jag inte kommer ihåg namnet på.)

~ Nagellack och iPhone-skal

~ Strumpor

~ Choklad

Det här fick jag i julklapp i år och jag är jätteglad och tacksam för allt, särskilt för iPhonen som jag velat ha ända sen den kom ut, dessutom så var min gamla sönder lite här och var, och privatlektionen då det är något som verkligen kommer gynna mig. Hoppas på att kunna få rida för Lotta och ha Bisa, annars skulle det inte vara så tokigt att rida för Malin då hon känner Bisa väldigt bra. Skänker en tanke till de som kanske inte hade en lika bra jul som jag hade! ♥

Dagens Ridning

Jag var på en hoppkurs som är idag och imorgon. Vi rider då två pass varje dag på två olika hästar. Vi rider för Malin (min favoritlärare på ridskolan som tyvärr inte har högre nivåer på ridgrupper). Fokuset idag var att rida igenom hästen i svängar och ställa och flytta i svängar mellan hindren.
 
Pass 1:
 
Jag hade Diana och vi red för över bommar med snäva svängar i mellan och skulle förstå själva grundtanken som var under passet och hela dagen faktiskt. Diana är inte speciellt bra på att flytta men med tanke på det tycker jag faktiskt det gick bra. Sedan la hon upp mitten av bommarna till hinder på ca 50 cm. Dessa skulle man travhoppa då. Samma övning som förr. Sedan hade vi bygt likadant fast utav hinder på andra sidan, det var lite blandat av titthinder och vanliga. Eller grind är titthinder för vissa ponnyer på vår ridskola haha. Då skulle man göra samma tanke fast i galopp. Detta var lite svårare men det gick bra tillslut.
 
Pass 2:
 
Samma tanke som sagt och jag hade Eddie. Han brukar va stark har jag trott men han var hur lätt som helst att bromsa, men han var ändå inte seg. Först red vi över trav hindren fast i galopp. Sedan höjde Malin de sista hindren och vi hoppade dem ihop blandat lite härs o tvärs. 
Det gick verkligen jättebra med Eddie och båda jag och Malin tror att jag red noggrannare eftersom jag känner mig säker på honom då jag vet att han alltid hoppar. Fick massor utav berömm för att ha tänkt igenom innan jag red och ridit snyggt. Nej men vadå skryt? Hahah vi hörs imorgon igen!
 

Spilopp

När Pawlo sträckte bakbenet och blev halt så fick jag åka tillbaka till Karlshem för att provrida ponnyer. Fick pröva Suzy Q som är en het tävlingsponny och de två ungponnyerna Spilopp och Ville - båda två små c-ponnyer - som inte kunde mer än gas, broms och svänga i princip. Först när jag satt upp på Spilopp och hade travat de första stegen så gick det verkligen hemskt dåligt och jag kände mig som världens sämsta ryttare, han var spänd och travade i 180 med huvudet rätt upp. Jag började om och då var han så underbart fin och jag blev kär direkt. De andra två ponnyerna var trevliga och jag tyckte om dem, men det var ändå Spilopp jag fastnade för och verkligen ville ha med hem. Och så blev det!

Spilopp är nog en utav de trevligaste ponnyer jag någonsin ridit. Så positiv till arbete och ville hela tiden vara till lags! I början så var han stressad i början av ridpassen men så fort han insåg att jag bara var lugn och fortfarande fanns där för honom så sökte han sig neråt och var lugn och fin. Han kröp in bakom hand när han slappnade av men jag brydde mig inte så mycket eftersom att han var så pass oerfaren att jag nöjde mig med att han var lydig och avslappnad. 

Det här är verkligen världens sötaste ponny med ett hjärta av guld och jag hoppas på att kunna åka och hälsa på honom någon dag! Heelt underbar är han, verkligen. 

GOD JUL

Nu får ni ta och ha en helt underbar julafton allihopa, det förtjänar ni bigtime! 
 

JulLov

Som ni märker är vi lite halvborta nu under lovet men, vi har jullov precis som ni! Vilket betyder att vi har massa saker för oss varje dag och inte jättemycket tid till bloggen. Vi försöker vårt bästa nu under lovet men vi kommer tillbaks helt 100 igen när skolan börjar igen!
 

Dagens Fadderridning

Idag var det fadderridning och jag hade Diana! Först ville typ inga rida ut eftersom vi inte trodde vi skulle få galoppera eller något men sedan så sa Malin, okej vi galopperar men inget fräs isf. Alla ville typ rida ut då så de blev uteritt. Vi skulle inte galoppera snabt eftersom Malin inte visste hur hästarna var, eftersom de inte gått ute på flera veckor. Men alla hästarna var helt okej och relativt kontrollbara så det där med inget fräs, det glömdes bort snabbt. Vi red till en äng där Malin och Sabina sa att, vi rider över till andra sidan o sedan får ni galoppera så snabbt ni kan till oss. DET VA SÅ SJUUUKT KUL! Alla typ tryckte på hästarna så mycket de kunde o vi kunde göra det med tanke på att avståndet var ca 200 m.
 
Sedan red vi tillbaka i stress eftersom vi var lite sena. Stackars ponnyerna var jätteleriga efteråt och de skulle gå skötarridning sedan. Detta var verkligen så kul och jag hoppas vi gör mer sånthär i vår med faddrarna men det tror jag! Och för er som inte vet är Malin ridläraren som är ansvarig för stockbys faddrar, och Sabina jobbar i stallet men är också ansvarig för faddrarna.
 
 

Pawlo

I somras så hade jag två ponnyer på foder i en månad (eller rättare sagt, två veckor vardera) och den första var c-ponnyn Pawlo. Grymt cool ponny som hoppade som en gud, dock hade han ett otroligt skarpt sinne och var väldigt busig. Pawlo var rätt jobbig vid hanteringen då han var otroligt stark och kunde dra iväg med mig genom hela stallet för att få tag i ett höstrå om jag inte hade 110 % fokus på honom hela tiden. 

Det här är nog ingen ponny som jag skulle "valt" om jag hade fått provrida ponnyer, inte min typ av häst, men det var väldigt lärorikt att få ha honom några veckor. Han var en riktig hejare på att bocka och jag flög av en gång på en uteritt, men annars så lyckades jag hålla mig kvar. Han var riktigt maffig i dressyren när man hittade hans knappar även om han var lat och tyckte det var jobbigt att arbeta så det krävdes många stegringar, bakutsparkar osv innan han gav sig och fann sig i situationen. Kan inflika att han inte hade ont utan endast tyckte det var jobbigt och så fort jag var bestämd så blev han lugn och mjuk och jobbade med hela kroppen!

Tyvärr så sträckte han ena bakbenet när han bråkade med sin boxgranne (ja, han var väldigt ranghög och skarp mot de andra hästarna också) och blev dålig så han fick åka tillbaka till ägaren. Då fick jag hem en ungponny istället som ni kan läsa om om några dagar! Saknar Pawlo jäättemycket ibland, även om han var lite knasig så lärde han mig SÅÅÅ mycket och var en riktig liten kämpe.

För ett år och en månad sedan red jag Bisa för första gången, när hon precis kommit till Stockby. Blev kär i henne direkt. Jag kommer ihåg första hoppningen, alltså herregud hahah.. En ponny som knappt gick framåt, stannade på flera hinder och när hon väl hoppade så följde jag knappt med. Tror det var en gång jag fick ett bra språng med hyfsad "synk" mellan oss två. Efter det hoppade jag henne inte förren höstterminen 2013.

I höstas, på vår första hopplektion alltså, så lyckades vi galoppera rakt igenom ett hinder, i princip alla språng blev knas och trots att hindren inte låg på högre än 60 cm så hade vi fullt sjå med att komma över dem. Andra hopplektionen sprang hon undan, lyssnade inte ett dugg på min skänkel eller de vändande hjälperna, snubblade över bommar så vi nästan brakade rätt in i ett hinder och så vidare. Det är verkligen heeelt sjukt vad vi utvecklats!

Nu så har vi kommit över ett tittigt, smalt räcke på 90-95 cm, trippelbarrar, titthinder och så vidare helt utan större problem. Samtidigt som jag har blivit bättre på att rida henne så har vi två blivit tightare vilket gjort att hon litar mer på att jag väljer det bästa för henne i olika lägen. Jag litar på Bisa till 100 %, jag vet att hon kommer ställa upp för mig och jag är inte osäker i hoppningen längre, tack vare det här sexåriga lilla ponnystoet!

Synd att jag inte har någon video att visa er nu & då liksom, men ni anar inte vilken skillnad det är. Mina kompisar kan nog intyga. Även om det inte alltid går fläckfritt och att jag ibland bara vill lägga mig ner och gråta för att det gått så dåligt på ett ridpass, så älskar jag den här ponnyn oerhört mycket. Världens underbaraste ponny, det är Bisa det!
 Jag och prinsessan i fredags, fyy vad jag tycker om henne alltså!!

Dressyren

Idag var de iaf dressyrtävling o jag hade (som ni visste redan) Diana. Det kändes inte så jättebra uppe på hästen men jag red ändå på procenten 58,96 vilket enlgt mig är rätt bra med tanke på att det var hennes första dressyrtävling o min första L:B. 

Lägger upp bilder o eventuel film i eftermiddag. 
/Emelie

Godmorgon på er!

Heej och godmorgon. ♥
Nu är jag uppe i Sälen och idag blir det skidåkning tror jag, dock är det väldigt blåsigt och snöigt ute så vi får se hur lång tid vi åker. Det ska bli kul och mysigt iallafall. Annars händer det inte mycket, ska kanske hjälpa mamma och min syster att baka men annars blir det nog TV-tittande och läsning som står på schemat, mys. Först imorgon kommer släkten - min morbror, mormor, morfar och mina kusiner - som ska stanna över jul.

På grund av att jag är här uppe så kommer uppdateringen sjunka, kommer inte ha så mycket att skriva om... Tyvärr. Ska verkligen försöka för att hålla uppe uppdateringen till åtminstone några inlägg om dagen men vill ändå inte pressa mig själv då det är lov. Ni slipper inte mig, meeen däremot så kommer jag "satsa" på bloggen förrän jag kommer hem. Statistiken kommer säkert sjunka (även om det inte är många som läser nu heller..!) och sådär, men så får det bli. Hoppas ni förstår!


Dressyrtävling imorgon

Min prinsessa, är hon inte underbar?
Imorgon har jag en dressyrtävling och är minst ut sagt taggad. Jag kan hela banan och känner mig väl förberedd. Jag ska då ha Diana (hihi) och det kommer gå såhääär bra. Det bara vet jag. Det är L:B 1 som jag ska rida och jaa, vad mer kan man säga? Min outfit är vita ridbyxor, vitt schabrak, marinblå tröja, bruna stövar, svart ridhjälm och kanske så att jag tar med mitt pannband och sätter på det med.
 
Nu så taggar vi på det! Ni får önska mig hur mycket lycka till som helst och så kommer jag uppdatera er om hur det kändes när jag har ridit klart.
 

Gårdagens Ridpass

Jättefin bild som Tova tagit på Pixel
1. Först red jag för min kompis Martha och då fick jag Pixel. Det var först en Kadrilj och sedan självständigt arbete. Jag är helt okejnöjd med passet då Pixel inte är min favorit ponny och det var andra gången jag red henne. Hon är lite vinglig och sådär men jaa.. Hon är fin när man får arbeta lite. Föredrar ju andra ponnyer kan man ju säga.
 
2. Kombin, fick Pixel igen... Blev inte jätteglad då jag hade hoppats på att få Diana men Lotta sa även att det fans en anledning till att hon inte gick med i någon av hoppspecialerna den här gången, vi hoppade högra än vi brukar + titthinder. Det är inte riktigt Dianas grej haha. 
 
Först skulle vi rida fram, det gick helt okej. Sedan skulle vi göra en egen bana och hoppa den. Första gången gick det faktiskt bra att rida den, men sedan andra gången höjde ridläraren alla hinder och då tänkte jag hoppa samma ban igen. Man fick ändra om man ville. Då var det då ett joker hinder som var högre, smalare och tittigare än alla andra och det låg på 90cm. Skulle då hoppa det men jag och hästen kom i osynk över och det blev helt fel. Jag trillade då av och landade rakt på svanskotan och Pixel trampade på min arm + handled. Låg och vred mig utav smärta och kan säga att jag fortfarande har ont i svanskotan.
 
Hoppade upp på Pixel men hade inte tänkt hoppa något. Men sedan gav Andrea mig förslaget att jag fick hoppa Lucky några hinder så då gjorde jag det eftersom han är mycket säkrare än Pixel. Hoppade fyra hinder i slutet och det gick bra så det var skönt att jag hoppade något i alla fall.
 

Mina mål i ridningen för 2014

Bli mer följsam i hoppning
Visst, jag följer med i sprången och drar inte hästen i sprången men det kan bli bättre. Händerna längre fram, överlivet närmare hästens hals och helt enkelt låta hästen få den "frihet" den behöver. Särskilt på Bisa är detta något jag behöver jobba på, jag följer med henne och drar henne inte i munnen men det är svårt ibland eftersom att man aldrig riktigt vet när hon ska hoppa av att följa med på bästa sätt då ibland hoppar hon en meter över hindret och ibland kryper hon jättenära.

Skaffa en medryttarhäst
Häst eller ponny är skitsamma, jag vill rida privat åtminstone en gång i veckan. Har redan fått ett erbjudande att pröva en häst, vi får se hur det blir med det. 

Bättre sits
Jag gillar min sits, den är bra. Men det finns en hel del jag behöver jobba på ändå. Bland annat att höja upp och vrida om händerna, räta på ryggen hela tiden, bak med axlarna, stadigare skänkel och så vidare. Även min blick behöver jag jobba med då jag lätt sitter och tittar ner på hästen. 


Bästa ponnyn

Idag hade vi en liten "tävling" i gruppen, man skulle göra sin egna bana med sex hinder och desto högre "svårighetgrad" (dvs, tittigt, trippelbarr, högre hinder osv) på hindren, desto mer poäng. Vi hoppade två "omgånger", man fick ha samma bana eller byta. Bisa var jättepigg och framåt redan från början och hoppade fint. När vi skulle hoppa det högre räcket, som då låg på kanske 80-85 så tvekade hon lite och försökte springa på sidan men när jag styrde tillbaka och la till skänkeln hoppade hon ändå.

Första gången jag hoppade banan gick det helt utan problem, vi kom lite nära ibland men hon hoppade allt utan att tveka. Jag hade lyckats hitta en jättebra bana med alla "svårare" hinder med så jag fick mycket poäng, ledde första omgången då. Andra gången så höjde Lotta till kanske 70-80 på alla hinder och det högre räcket till ca 90-95, då det även är smalt så såg det ut som minst 1 meter haha.. Men även det här gick utan problem även om det blev lite knasiga språng ibland. Jag tvekade på om Bisa skulle komma över hindret på drygt 90 cm så tänkte ta hindret på sidan men kände för att satsa och vi klarade det!! Visserligen blev hon lite osäker och kröp nära inpå vilket resulterade i ett konstigt språng som var extremt mycket med ryggen, men över kom vi och hon fick mycket beröm. Det här slutade med att vi vann "tävlingen", jag är så nöjd och glad! Världens bästa. ♥
Efter ridpasset så var det första Bisa gjorde att trampa på, bajsa OCH kissa på mitt spö.. Dumma häst! Nej då men kan säga att jag inte blev så glad. Aja, hon kunde ju inte vetat! Försöker dessutom övertala Lotta att jag får ha Bisa på nästa ponnycup som är 12 januari, då vi två känner varandra bra nu och hon ställer alltid upp för mig. Hoppas på det!