Dagens Ridpass

Hej allihopa, idag är det ju då fredag och som vanligt hade jag ridning klockan 6. Då red jag Diana. Det gick faktiskt jättebra. Vi gjorde en rätt förvirrande övning och i den ingick skänkelvikningar och bakdelsvändningar. Det brukar vara jättejobbigt att göra det på Diana och hon brukar inte alls vara sammarbetsvillig. Desutom brukar man tappa henne helt och hållet. Men jag måste säga att idag var det inte  jobbig som det brukar va. Ja hon kanske inte är världens lättaste men så jobbigt var det inte idag och jag är jättenöjd.
 
Hon var superfin under passet, hon var svårhittad i traven. Men det förändardes och i slutet var hon underbar. Fick posetiv respons av ridläraren då Diana var superfin under bakdelsvändningar och skänkelvikningar då hon är ny på ridskola och att ridas utav ridskoleelever, hon har inte ens stått på ridskolan 1 år, gumman.

Mitt drömstall

Ja jag skulle ju även redovisa mitt drömstall och jag letade runt lite på hemnet och kollade. Framförallt ser jag framför mig ett stall som ligger i skåne, med hus på gården såklart. Sedan även ca 10 boxar, ridhus och om möjligt, ridbana.
 
Stallet: Fräscht, mycket vitt och svart och för guds skull, inget gult. Stockby är jättemysigt och så men jag gillar inte de gula väggarna som de har i sina spiltor. Det ska vara luftigt, ljust och fönster. Allt skall vara lättåtkommligt och det får absolut inte vara trångt. 
 
Ridhus: Stort med högt i taket. Mycket förster och det ska helst inte sitta ihop med stallet, men det skulle inte göra något om det gjorde de. Det ska gärna vara lätt att ta sig ut och in ur ridhuset och absolut inga svår öppnade dörrar. Tänk er själva att behöva konka på en tung dörr varja dag du ska in och ut med hästen. 
 
Hagar: Stora gräshagar är viktigt. Jag vill att hästarna ska kunna springa fritt fram och tillbaks, kunna ha kul efter långa dagar. Desutom måste sjukhagar finnas tillgängligt och även flera olika stora hagar då alla hästar kanske inte riktigt klarar av varandra.
 
Huset: Sålänge stallet är fint spelar huset inte jättestor roll för min del, men det skulle inte sitta fel med ett nyrenoverat hus med vita väggar inne och allt ser mordernt ut.
 
Så hittade jag mitt drömstall på hemnet? 
Jag kanske inte hittade det exakt, exakt, vilket jag förmodligen aldrig kommer att göra men detta stall var extremt nära, jag menar.... Boxarna? Jag skulle kunna göra vad som helst för ett stall som detta... Jag dör verkligen när jag ser dessa boxar. De är verkligen görsnygga...
 

Bästa låtarna


Godmorgon

 
Ja idag är det ridning och det är dressyr som står på schemat. Självklart hoppas jag på Diana men det finns andra jag skulle kunna tänka mig att rida också. Först är det dock en jättelång dag i skolan, den värsta på hela veckan med tanke på att vi har 6 lektioner och bara 1 av dem är inte teoretisk vilket är idrott. Efter ridningen har jag inga planer.. Men jaja.
 

Godnatt

Ännu en dag flygit förbi och imorgon är det fredag, vad hände där?! Tiden går så fort alltså, känns som att det var fredag igår. Imorgon händer det inte så mycket, ska gå till stallet på eftermiddagen och sedan är det dressyrträning. Är 99% på att jag ska ha Eminem. Kul att jobba vidare med honom! Sedan ska Linnea sova hos mig, mysigt.


Nu ska jag titta på The Mentalist och sedan gå och lägga mig, godnatt på er! ♥
 
Finaste Eminem♥

En sak jag saknar

Något jag verkligen saknar är mitt liv innan vi flyttade hit till Lidingö. Jag trivs jättebra här och har inget emot att faktistk bo på Lidingö med alla dessa underbara människor och hästar. Men ibland kan jag tänka tillbaks till hur det var och hur bra jag faktistk hade det och bli ledsen. Speciellt mitt hus där, det var ett typisk svenskt hus. Det var rött, stort och hade vita knutar. Det var en extremt stor tomt och vi hade 3 kaniner. Ridskolan jag red på hette helgesta bodarna och var en stor ridskola med extremt många ponnyer och hästar. De hade 4 ridskole stall, 1 stort och 3 små. De hade stora gröna ängar och 2 ridhus på ridskolan och 1 uppe vid privatstallet som tillhörde. 
 
Det fanns extremt bra tillgång till ridvägar och man fick tävla väldigt mycket där, även om jag kanske inte han komma upp i den nivån innan vi flyttade. Men min syster han göra det. För allt jag vet så saknar hon det stallet framför allt med tanke på att hennes hästintresse nästan försvann helt när vi flyttade hit. Ett ganska stort minne från den ridskolan var när vår ridskola vann en tävling som globen horseshow höll i och jag fick vara med och uppträda i globen. Nej det var inte bara jag, vi var ett stort anntal. När vi var där sprang vi i alla fall runt på käpphästar utklädda till dalmatiner och sedan blev vi utjagade av curella de ville som kom ridandes på en islandshäst. Sedan jagade vi ut henne och fortsatte vår kadrilj.
 
Jag hade underbara kompisar och en jag fortfarande har kontakt med (efter 4 år). Vi hade så sjukt kul och ibland när jag hittar någons instagram eller liknande blir jag nästan tårögd. Trots att det stället låg mitt ute på landet så är mitt ute på landet trots allt vart jag trivs bäst. Mina systrar såg på stället som en håla men jag såg på det som det finaste jag vet om. Vilket jag fortfarande gör. Jag älskar att bo mitt ute i ingen stanns och när jag blir stor ska jag bo på en häst gård, mitt ute i ingen stanns. För det är där jag trivs som bäst! ♥

Min dag - Hittills

Ja som sagt har jag varit hemma även idag. Sjuk såklart. Jag får spel på mig själv snart, jag kna inte vara sjuk såhär ofta. Men det har å andra sidan varit skönt att börja vila ut lite. Ja så det är väl det jag har gjort idag men nu ska jag sluta lata mig och börja och ta hand om bloggen lite. 
 

Gårdagens teori

Igår så var det ingen ridning, utan teori, och vi hade sitsträning! Vi använde oss av ponnyerna Eminem och Betty samt storhästen Valdiva. Jag, Wilma och Ida tog Betty!

Jag skrittade fram henne och sedan så började Wilma longera mig. Fick göra en massa roliga övningar som Ida och Wilma bestömde som händerna ut och blunda, händerna på huvudet, händerna på knäna (fråga mig inte, hahah) och så vidare. Allt gick bra, Betty var dock riktigt seg i galoppen och bröt av hela tiden, min sits var bra och avslappnad men att jag skulle tänka på att sträcka upp mig mer vilket jag vet att jag måste jobba med! 

Sedan gav jag Wilma lite uppgifter och när Ida red så longerade jag henne. Det gick bara bra, Betty var dock seeg så jag fick verkligen vara på alerten. Sandra fick hjälpa mig lite så att hon gick framåt men annars var det inga problem, Betty var avslappnad, höjde ryggen och gick i en form form (helt utan att något ens höll henne i munnen, visar på att hästen faktiskt kan utan att man sågar ner den ;) ) så det var bra!
Betty

Min drömridoutfit

I den här outfiten har jag allt förutom förbygeln och sadeln. Själv ser jag ingen mening i att köpa en sadel, men förbygeln kanske jag köper till i sommar. Allt det andra jag har i denna outfit sparar jag till sommaren. Sadeln föresten är den absolut snyggaste sadel jag någonsin sätt, mums.
 I denna outfit saknar jag själva kläderna, alltså ridbyxorna och pikén. Sedan så måste det inte vara just den pikén men en röd. Kommer förmodligen köpa den outfiten inför sommaren som jag ska ha till sommaren för det är väldigt snygt med svart och rött. 
 
Den här outfiten är extremt snygg men jag är inte den första personen som man ser rida dressyr jättebra. Jag är inte så bra i dressyr faktiskt. Det jag faktiskt inte tänker på när jag ska göra outfits, är vart det kommer ifrån. Vissa sitter där o tänker; den här är så galet fin från animo. Bara för att det är animo? Det är ingen som kommer se så tydligt att det är där ifrån. Jag tycker att snyggheten väger tyngre än märket men jag vet att det finns folk som inte tänker så. Hur tänker du? Snygghet eller märke?
 

5 saker ni inte visste om mig

- Jag gillar en person, kan väl inte påstå att jag är kär men gillar, absolut! ♥

- På söndag ska jag vara med på en extra hoppträning och jag har önskat Eminem som 1a.

- Har över 900 följare på mitt Instagramkonto med hästbilder, det går verkligen bra för det. Hade 700 för bara någon vecka sedan, kul att folk uppskattar det jag gör!

- Det känns verkligen som att jag kommer ha Eminem i kombin nu, har haft honom hela terminen. Åh, vad jag saknar Bisa. :(

- Läser nästan inga bloggar längre, tycker de flesta blivit rätt tråkiga.

God Natt Då

Nu ska jag inte direkt sova (för sanningen är att jag inte kan) men jag tänkte kolla lite på en serie och sedan somna. Ska inte till skolan imorgon helle för jag har inte lust att vara sjuk länge så jag kör på taktiken kallad säkerhet. Det var det jag inte gjorde förra terminen. Såfort jag kände mig bra gick jag till skolan viket var korkat. Så ja, som sagt ska jag vila imorgon och förmodligen också plugga så att jag inte halkar efter. Godnatt!
 

Diss

 
Detta måste vara det fulaste jag har sätt... Militärridbyxor? Asså snälla lilla ni, vi är inte militärer, vi är ryttare och vi ska inte se ut som militärer. Jag har aldrig gillat detta mönster, jag tycker att det ser ut att höra hemma på en soptipp och är extremt fult. Jag förstår anledningen till att man har det som militär, då det ger cammouflage. Men i ridningen? Nä, jag skulle lika gärna kunna limma på skräp på ett par byxor och det skulle bli snyggare än de här. Stor diss, hööks. Speciellt med tanke på att det finns matchande handskar och ridstrumpor?
 

Min dag

 
Mådde piss efter två lektioner i skolan, det var verkligen inte roligt och jag höll på att spy x antal gånger under vägen hem. Så som ni kanske förstod gick jag hemme efter dessa två lektioner och ska även stanna hemma imorgon. Usch jag hatar att vara sjuk och vill att detta släpper nu. Jag var sjuk alldeles förmycket förra terminen...
 
Jag missade även dagens teori men jag hoppas att den var kul för de som var där. Det är bara att sova ut ordentligt inatt så att det går över och så får jag vila ut mig imorgon så att det inte kommer tillbaks. Jag var bota nästan en fjärdedel utav förra terminen och jag har inte råd att missa ännu mer. Det går verkligen inte...
 

Min Drömhäst

Hur ser min drömhäst ut? Såfort jag tänker på hur jag vill att en perfekt häst ska se ut så kommer först och främst tanken på att det ska vara en apelgrå D Ponny med den perfekta kroppsformen för hoppning. Jag antar att ni alla ser det framför er? Ungefär samma färg som Diana, lite mörkare. 
 
Egenskaper: Social, jag vill att ponnyn ska vara social och vilja vara med sin ägare och buffa lite på en och vara allmänt nyfiken när man pysslar om den. Pigg, inte så pigg att den racear iväg från mig och jag inte får stopp på den men ändå ha en grymt bra framåtbjudning och tryck bakifrån. Självsäker, eftersom jag inte är en så självsäker ryttare krävs det att ponnyn är och vågar hoppa och tro på sig själv, alltså att ponnyn ska kunna hoppa vad man än styr den mot.
 
När det kommer till ålder så är det en ponny i sina bästa år, det vill säga i 7-10 års åldern. Det är då alla (kanske inte exakt alla men de flesta) hästar och ponnyer presterar som bäst. Och sedan så är inte stamtavla något jag bryr mig om, verkligen inte. Min drömhäst är en valack utav den simpla anledningen att det är mindre temperament.
 
Jag babblar på en hel del om hoppningen och hur ponnyn ska vara i hoppning, men dressyr? I dressyren skulle jag vilja att han är nyfiken på att pröva mer, och har energi. En ponny med mycket energi är lätt att omvandla energin till tryck (om ni förstår vad jag menar). Jag skulle vilja se dressyren som lite svårare eftersom att jag är säkrare i dressyr än i hoppning. Därför ska han vara lite halvbra på dressyr men kan om han vill.
 

Godmorgon!

Hej och godmorgon!
Onsdag idag då, mitten på veckan. Riktigt skönt. Idag blir det först och främst stallet efter skolan, det är ingen ridning idag utan teori men vi ska ha sitsträning så det ska bli kul! Eftersom att det inte blir någon ansträngande ridning så ska jag gå på ett danspass på gymmet ikväll, klockan 8-9. Tror att det kommer bli riktigt roligt faktiskt. 

Vi får höras lite senare helt enkelt, fullt upp idag! Puss ♥