Godkväll

Idag har varit en seg dag. Först sjukhuset som sagt, fick inte äta frukost innan så det var bara att åka till skolan utan något annat än en knäckemacka i magen. Blev kvar i skolan till halv fem p.g.a att skolfotot krånglade, suck... Sedan åkte jag hem iallafall och har pluggat sedan dess. Gör verkligen inget annat än pluggar nu känns det som, så intressant är mitt liv. 

Imorgon ska jag till stallet och vi ska löshoppa tror jag, ska bli superkul! En liten paus från allt pluggande, väldigt välbehövligt. :)
 Världens bästa klass på spexfotot idag! Alla är inte med, men de flesta!
 

Bilder

Här kommer några bilder jag tog i söndags. Vad tycker ni om dem?
 

Tisdag

©
Idag blir det en rätt skön dag. Ska inte rida Fidla idag utan jag rider henne på fredag istället. Det ska bli skönt att bara åka hem och ta det lugnt. Jag tror det behövs lite. Jag ska i och för sig plugga lite också men annars så blir det rätt skönt. Välbehövligt!

Dagens ridning

Copyright Tova
Idag red jag Fidla och jag prövade att hoppa henne. Jag började med att trava och galoppera över bommar. Det blev efter det ett kryss. Hon hoppade det sådär, hon slarvade rätt så mycket haha. Sedan la jag upp de till ett räcke på ca 45 cm. Fidla är nämligen inte en superstjärna på att hoppa. Det gick bra, någerlunda. Hon slarvar som sagt lite med benen. Efter det höjde jag till 55-60 och det gick bättre då eftersom att hon lyfte mer på benen. Efter det höjde jag ena sidan till 75 vilket hon först rev men sedan klarade hon det och sedan rev hon det igen. Jag tyckte faktsitk det var roligt att hoppa Fidla. Hon behövde dock mycket stöd när jag hoppade, speciellt i höger varv. Nu hoppade jag dock bara 1 räcke som stod på långsidan. Mellan alla gånger jag hoppade så skrittade jag på lång tygel eller red lite dressyr. När ridpasset var slut så red jag och en kompis ut och travade av dem. Vi hoppade ett hinder i fållan som Fidla tog i vääldigt mycket på och det blev ett skitstort språn som jag inte var beredd på haha. 
 
Jag pratade även med Nellie (som äger Fidla) och frågade om inte jag kan få hoppa Fidla regelbundet och träna upp henne. Eftersom att Nellie själv inte har något större intresse för hoppning så sa hon att jag jättegärna får göra det vilket jag är superglad över. Det ska bli så kul! Jag tycker även det är skönt att ha ett mål. Jag kommer hoppa henne varannan vecka och jag kör kanske lite bomarbete den veckan jag inte hoppar för att hitta stabilitet så det blir lite varanann vecka hoppning varannan vecka markarbete och jag hoppas verkligen att detta funkar nu!

Sista måndagen i september

Idag har det inte hänt mycket, var i skolan och det var inget speciellt som hände idag. Sedan åkte jag hem, åt lite mat och har tills nu hunnit plugga lite och tittat på några avsnitt av Vänner. Inte så produktiv eftermiddag kanske, men det behövdes verkligen en sådan här dag också! Nu ska jag snart äta för att sedan sätta mig och plugga igen, bara att kämpa på.
 
Imorgon är ingen speciell dag heller. Sjukhuset på morgonen och sedan skola hela dagen. Det är skolfoto imorgon, både vanligt och spexfoto med niorna vilket ska bli såå kul. Efter skolan blir det ännu mer plugg och ta det lite lugnt!

Måndag

Idag är det måndag igen. Jag är verkligen inte taggad på dagen. Men det är trots allt så att jag ska rida Fidla så lite kul får jag väl ha. Utöver det så ska jag antagligen plugga lite också. Rolig dag som vanligt... Vi hörs i eftermiddag!
 

Ville bara andas

Har haft en otroligt krävande och jobbig vecka. Jag har varit galet trött, varje dag. Jag har kommit hem och iprincip somnat på en gång. Inget har kännts bra. Det var också dressyrtävling idag och det kändes åt helvette. Det gick verkligen inte speciellt bra. Jag hade Zimba och han var så otroligt seg. Jag ville bara hoppa av och gå ut ur ridhuset. Jag får ta nya tag den här veckan som kommer!
 

Bra dag!

Vi var ute på Sandhamn idag med kusinerna och mormor och morfar, det var jättemysigt! Gick runt hela ön och åt sedan lunch på en resturang. Vi var hemma runt 5 och sedan dess har jag pluggat, inte så intressant för er att höra kanske men det är så det är. Den kommande veckan kommer bli tuff, sedan lugnar det ner sig väldigt mycket så det är skönt.

 

Bellissa

Red en stund på banan med Bellissa idag och det gick inte så bra. Försökte mig på att träna skritt-galopp övergångar vilket gick fruktansvärt dåligt. Tog en halv långsida för att få stopp på henne nästan varje gång, hon bara drar. Dessutom blev hon taggad av övergångarna, vilket både var positivt då jag lyckades få till jättebra fattningar men också negativt då hon var lite väl mycket i luften och stack några gånger. Var länge sedan som jag var så frustrerad under ett pass, visste inte alls hur jag skulle lösa problemet. Lyckades rida henne lite ordentligt i traven iallafall och sedan avslutade jag.

Antar att det var någon sorts kombo mellan att jag var trött och blåsten. Sedan har hon ett jäkla humör också som kom fram idag, jag får bra balans iallafall, haha. Bara att ta nya tag antar jag, det kan inte alltid gå bra! 

På väg hem

Nu sitter vi på bussen på väg hem mot stan! Det gick bra att rida, det märks att de inte blivit lösgjorda så mycket men jag är nöjd. Det blåste väldigt mycket så de var lite på tårna. Vi har lite mindre än en timme kvar tills vi är på Ropsten och då måste jag åka hem direkt, byta om och cykla ut till Ekholmsnäs. Det är Lidingöloppet idag så jag hoppas att det inte är alltför mycket folk!Idag

Just nu sitter jag och Wilma på bussen ut till Gunboda! Vi ska rida lite på Ebba och Reason så det blir mysigt, ser fram emot det jättemycket faktiskt. Åker hem i eftermiddag sedan och då åker jag vidare till nästa stall, jag tar Bellissa idag också! Det bestämdes lite plötsligt, men jag klagar inte. Rider antagligen på banan och jobbar lite övergångar, det behövs.

Ikväll ska vi ha middag med mormor och morfar och en annan familj, ska bli supermysigt!
Jag och Reason i somras
 

Eminem idag

Idag så red vi första halvan och tränade bara på sitsen, red utan stigbyglar och red lätt, grodsits, blundade osv. Andra halvan skänkelvikning i skritt och förvänd galopp!
 
Eminem var fin och såå pigg idag. På sitsträningen var han fin och snäll, drog lite ibland men i det stora hela stadig och avslappnad. Finns inte så mycket att berätta om själva sitsträningen. Den andra delen av passet då... I skänkelvikningen var han gaalet fin, en helt fantastisk känsla där, men sedan skulle man ju fatta galopp. Han lär sig väldigt fort var det är galopp, sedan märker han om hästen framför galopperar iväg vilket både stressar och taggar upp honom otroligt mycket.

Jag vill inte att han bara drar iväg så jag var, precis som alltid, envis och lät honom inte få som han ville. Precis som vanligt blev han sur och tjafsade emot rejält, var faktiskt länge sedan som han var så uppe i varv som han var idag. Några gånger var jag nästan säker på att han skulle resa sig. Efter mycket jobb fick jag igenom det jag ville iallafall och han kunde skritta lugnt i form tills jag gav galoppfattningen - framsteg, framsteg!
 

Dressyrträning för Kim

Igår red jag som sagt för Kim och det gick bra! Vi red på volter, skänkelvikning, öppnor, ja lite basic saker helt enkelt.

Bellissa var riktigt pigg igår och kändes rätt ofokuserad till en början, tittig och sprang bara. När själva lektionen börjat och jag hade Kims ögon på mig lyckades jag få till någon form av takt och då blev hon faktiskt jättefin! Man måste ligga steget före henne hela tiden för att hon inte ska springa iväg, men när jag lyckades få kontroll på min kropp blev hon jättefin. I det stora hela var hon stadig i formen, lugn och rusade inte, även om hon ibland kunde dra iväg lite. Fick till en grym öppna, skänkelvikningarna blev helt okej. 

Fick lite bakläxa på avbrotten till trav från galopp, hon rusar iväg och det går i 180.. Hon har väldigt svårt för det så jag måste jobba mycket med det nu. Annars så berömde Kim mig mycket och sa att hon tyckte att jag red Bellissa jättebra, vilket såklart var superkul att höra då hon både själv ridit Bellissa och tränar Bellissa och hennes ägare! 

Godmorgon!

Torsdag idag då och jag har ett stort SO prov under hela förmiddagen, dvs två och en halv timme. Ska inte påstå att jag är speciellt taggad. Eftermiddagen är väldigt lugn så det är skönt! Efter skolan ska jag till sjukhuset för att kolla upp min fot och prata om min rygg, sedan hem och äta middag innan jag åker ut till Ekholmsnäs.

Jag ska rida lektion för Kim vid halv åtta, vilket ska bli jätteroligt. Hon har ridit Bellissa själv och kan hjälpa mig väldigt bra, hon vet hur mycket häst det faktiskt är att rida. Trots att det kan "se" enkelt ut så räcker det med att man slappnar av en sekund för att hon ska flyta ut åt något håll. Jag får alltid jättemånga "aha"-upplevelser när jag rider för henne så jag hoppas att det blir så idag också! 

Torsdag

Idag är det Torsdag vilket för mig är en otroligt seg dag. Skola, hem och sedan barnvakta några barn. Jag är alltid så trött på Torsdagar så jag får väl se hur det går. Det är min ointressanta dag. Jag ska väl överleva den också. Skönt att den här veckan är över snart. Den har bara varit piss för mig för jag har varit så trött hela tiden...