Min Drömhäst

Hur ser min drömhäst ut? Såfort jag tänker på hur jag vill att en perfekt häst ska se ut så kommer först och främst tanken på att det ska vara en apelgrå D Ponny med den perfekta kroppsformen för hoppning. Jag antar att ni alla ser det framför er? Ungefär samma färg som Diana, lite mörkare. 
 
Egenskaper: Social, jag vill att ponnyn ska vara social och vilja vara med sin ägare och buffa lite på en och vara allmänt nyfiken när man pysslar om den. Pigg, inte så pigg att den racear iväg från mig och jag inte får stopp på den men ändå ha en grymt bra framåtbjudning och tryck bakifrån. Självsäker, eftersom jag inte är en så självsäker ryttare krävs det att ponnyn är och vågar hoppa och tro på sig själv, alltså att ponnyn ska kunna hoppa vad man än styr den mot.
 
När det kommer till ålder så är det en ponny i sina bästa år, det vill säga i 7-10 års åldern. Det är då alla (kanske inte exakt alla men de flesta) hästar och ponnyer presterar som bäst. Och sedan så är inte stamtavla något jag bryr mig om, verkligen inte. Min drömhäst är en valack utav den simpla anledningen att det är mindre temperament.
 
Jag babblar på en hel del om hoppningen och hur ponnyn ska vara i hoppning, men dressyr? I dressyren skulle jag vilja att han är nyfiken på att pröva mer, och har energi. En ponny med mycket energi är lätt att omvandla energin till tryck (om ni förstår vad jag menar). Jag skulle vilja se dressyren som lite svårare eftersom att jag är säkrare i dressyr än i hoppning. Därför ska han vara lite halvbra på dressyr men kan om han vill.
 

Louise

I stort sett är det så jag vill att min drömhäst ska vara också!

Svar: Bästa ponnyn hahah xD
kombiryttarna.blogg.se

2014-01-29 @ 16:41:42
URL: http://vitmossa.blogg.se
Kim

Intressant inlägg! :D Inser att min drömhäst varierar väldigt mycket, allt från en arab (såå härliga i temperamentet o allt!) till en quarter (som har arab i sig också xD) till en haflinger... Fråga inte mig ibland... ;)

2014-01-29 @ 20:37:22
URL: http://kimdahl.webblogg.se

Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback