Vilka ponnyer går med i ponnycupen?

 
Det varierar vilka som går med, pga att det är olika elever med, om någon är på vila, är skadad eller liknande. Men de hästar som brukar kunna gå är Eminem, Little May, Nugget, Eddie, Sonny, Oliver, Anna-bell och ibland Lucky. I framtiden kommer säkert någon av de nyare hästarna gå med, men i dagsläget är de lite för oerfarna. Dressyren har jag inte så bra koll på så ni får ha lite överseende med om det inte blir precis rätt. På ett ungefär brukar Eminem, Oliver, Sonny, Betty, Diana och Eddie gå med.

Anledningen till att just de här hästarna går med är för att de är stabila och snälla. De måste kunna gå med flera ryttare och vara någorlunda enkla att rida. Visst, vi skulle kunna ta med lilla Twiggy - en b-ponny som har en helt galet bra hoppteknik - som vi klarar av att rida men då hon är fruktansvärt busig och duktig på att slänga av sin ryttare skulle det vara elakt mot bortaryttaren som antagligen skulle få tugga grus rätt fort. Sedan har vi ju vissa gråzoner, t.ex Eminem som behöver en lite större ryttare som är väldigt duktig på att rida pigga hästar då han blir otroligt taggad. Har funnits gånger då Lotta först tänkt ha med honom men sedan bytt i sista sekund då han varit så pigg dagarna innan just för att det inte är schysst mot bortaryttarna!

Sedan kan jag väl tycka att vi har lite väl snälla ponnyer med, det blir i princip alltid oavgjort då alla hoppar så snällt. Men men!
 
 


Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback