Markarbete / hoppning

Idag så var det tänkt att vi skulle rida över lite bommar och låga hinder. Först så red vi ut en liten sväng på kanske 20 minuter, skrittade mest men tog lite trav också. Det blåste på något så extremt men Silver brydde sig inte alls, möjligen lite piggare. Han är verkligen världens snällaste ponny att rida ut på, tittar inte på något utan bara går på. Han är så otroligt känslig också så han svarar för minsta lilla hjälp.

Sedan kom vi in på banan och jag jobbade honom lite. Som vanligt var han spänd i början men han började släppa efter lite så småningom. Orkade inte traggla så länge utan började gå över bommar och "hoppa" över hindren som var kryss och en pytteliten oxer på kanske 50-60 cm. Det gick bra, han hoppade lite slarvigt eftersom att det var så lågt men det är ju egentligen bara ett stort kliv. Han var väldigt pigg och glad och bjöd mot hindren!

Vi la upp två räcken på 70 cm för att känna lite hur hästarna hoppade när det blev liite högre och hoppade som en slinga. Stjärnan hoppade riktigt fint och tyckte det var så otroligt roligt, första gången på 70 hindret drog han mot det och busade efter, jättegullig. Han var pigg och taggad hela passet, dock inte på ett dåligt sätt utan bara en bra framåtbjudning som gick att kontrollera. Till slutet blev både han och jag lite trötta och då så blev sprången mycket sämre, vi kom ofta lite nära. Silver kändes iallafall som en otroligt ärlig ponny och även om vi kom lite fel stundtals så hoppade han utan att tveka.
 
Imorgon ska vi nog rida ut. Alltså, vi har ju skrittat / travat ute varje ridpass, men nu blir det en riktig uteritt!
 


Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback