Tips för att få fina hästbilder

♥ Ha kameran uppe hela tiden
Om du lägger ner kameran hela tiden så är det lätt att du missar en bra bild. Om du fotar i en hage kanske en häst reser sig, om du fotar en ridbild kanske hästen går helt perfekt några sekunder, om det är ett porträttbild du är ute efter kanske hästen ställer sig på ett coolt sätt och listan fortsätter. Ta inte ned kameran en sekund, det är så lätt att missa det där perfekta ögonblicket då!

♥ Våga testa nytt
Sätta dig ner, vrida kameran lite, pröva en annan redigeringsteknik. Kanske lyckas du hitta ett sätt som får bilderna att bli helt amazing! Men däremot så tycker jag inte att man ska överdriva det, då det ofta blir motsatt effekt på bilderna (=helkassa). Man måste vara noggrann med att hästen inte ska få felaktiga och fula proportioner, vilket t.ex sker om man fotar underifrån.

Tänk på ljuset
Det här gäller visserligen alla bilder man tar, men om man inte är väldigt noggrann och duktig så blir motljusbilder sällan bra. Det är lättast och blir oftast bäst bilder om man fotar med ljuset i ryggen. Men däremot, om man lyckas med en motljusbild så blir det ofta en bild som är riktigt to die for. Dock måste det nästan vara en solnedgång då. Trots det så skulle jag rekommendera att fota med ljuset i ryggen.


Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback