Tips för fina uppställningsbilder

 
♥ Var i samma höjd som hästen
Det här är väldigt simpelt, om det är en liten häst så får du böja dig ner lite och om det är en stor häst så kanske du får ställa dig på något. Bilderna blir ofta inte så bra om man fotar underifrån eller överifrån, det ska vara i samma läge helt enkelt. Eftersom att man är ute efter att få hästen att se så bra ut som möjligt så är det, enligt mig, den här principen man ska följa.

♥ Använd "Horse Piano"
En app som används flitigt från min sida är appen Horse Piano. Det är ett piano som fungerar så att om man trycker på en tangent så kommer det en gnäggning. Det låter väldigt fejkat för människoöron men det fungerar på de flesta hästar då de blir uppmärksamma, tittar åt hållet gnäggningen kommer från och spetsar öronen. Dock så ignorerar vissa hästar det totalt, men det är värt ett försök iallafall - det underlättar såå mycket om hästen "går på" det!

♥ Ställ hästen rätt
De två yttre benen ska vara lite mer ihop, som ni ser på bilden ovan, så att alla ben syns. Hästen ska sträcka ut sig och inte stå ihoptryckt, det blir sällan snyggt. Sedan får man såklart variera lite beroende på häst, alla ser ju inte likadana ut i alla vinklar!
 

Philippa - PJriders

Herregud, Bisa borde bli utställnings ponny :O

2013-12-15 @ 17:01:00
URL: http://pjriders.blogg.se

Namn:
V.I.P?

E-mail:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback