Foto

Tova fixade en sådan där logga till mig också och jag tycker den är jättefin. Dock syns inte glittret i bakgrunden på alla bilder men den är jättefin. #ILOVEIT, vad tycker ni?
 
 
 

Ännu en lördag är avklarad

Eller ja, avklarad och avklarad. Några timmar kvar är det allt, men ni förstår. Idag har varit en lång dag säger jag bara. Vaknade runt 10, gick upp och åt frukost innan jag åka till L Centrum för att stå och sälja kakor så vi får pengar till vår klassresa i nian. Jag frös vääldigt mycket men trots det så var det inte så hemskt som jag trodde det skulle bli, stundvis var det riktigt roligt och mysigt faktiskt. Känns som att vi börjar få bättre och bättre sammanhållning i vår klass faktiskt, äntligen! Vi fick dessutom in mycket pengar så det var bra.

Imorgon tillbringas dagen på SIHS. På mässan är det helt spikat att jag ska köpa ett hoppspö, men sedan får det bli spontanköp. Tror jag ska kika efter ett pannband och ett par ridbyxor! Får se helt enkelt. Det ska bli galet roligt iallafall, riktigt taggad.

Lol That's Me

 
Hahahahaha jag älskar dess tumblrs. De är så himla sanna hela tiden... 
 
 

Gårdagens ridpass

Igår så fick jag inte sitta på Bisa av någon anledning, utan hon skulle gå i gruppen efter mig. Jag fick rida på ett litet skäcksto som heter Pixel och bestämde mig för att rida barbacka!

Vi jobbade med framdelsvändningar, skänkelvikning både utåt och inåtställd och tagen bakdel. Pixel gick på tygeln nästan direkt och var framåt men inte stressad, dock ville hon helst gå utåtställd. Hon tyckte framdelsvändningarna var jobbiga och tjafsade emot lite, men inga större problem. När vi började med skänkelvikningarna så lossnade hon verkligen, trampade under sig ordentligt och höjde ryggen - fin häst! Dock så blev hon lite stark emellanåt men det var bara att sitta tillbaka så fick man tillbaka känslan igen. Tagen bakdel gick hemskt dåligt, hon verkade inte fatta vad hon skulle göra... Alls. Så det slutade med att jag fick göra en vanlig skänkelvikning. Men men.

När vi travade av så var hon ruskigt fin, lyssnade till 110 % på mig och gick i jättebra form som jag kunde länga och korta som jag ville. Hon har lite svårt för att gå i en lägre form och verkligen söka sig fram till bettet men idag var det nemas problemas till slutet. I både varven gick det att böja och ställa inåt utan problem.

Jag är riktigt nöjd med ridpasset men hoppas verkligen att det bara var en engångsgrej och att jag får Bisa nästa gång. Tycker Pixel är hemskt jobbig att hoppa och Bisa är verkligen min nummer 1.. 

SIHS 2013 - del 2


Gårdagens Ridpass

Notera att filmen är innan jag la på sadeln, det blev bättre efter det.
Igår var det dressyr som stog på schemat och jag hade som vanligt Diana. Jag hittade formen i början av passet men tappade den några gånger under passet speciellt när vi gjorde vanliga skänkelvikningar så flög hivdet rakt upp typ.
 
Det gick inte jättebra igår, vi höll på med tagen bakdel vilket verkligen inte är Dianas grej. Det märks att hon är väldigt grön trots att hon är jättelätt att hitta formen på. Hon var desutom ovanligt stark vilket var lite jobbigt. Vi red barbacka igår men jag tyckte det blev jobbigt efter ett tag eftersom jag inte riktigt kunde koncentrera mig på det som var viktigt utan fokuset hamnade på att hålla mig kvar vilket inte kändes jättebra.
 
Det gick i alla fall mycket bättre i onsdags när jag red henne. Men alla pass kan ju inte direkt vara sväva på moln, ibland måste det gå dåligt.
 
 
 

Godmorgon

Igår såg jag som sagt Catching Fire.... Gud den var mycket bättre än vad jag trodde och alla karaktärerna var så ggalet bra gjorda. Idag ska jag plugga och sedan ska jag va med Moa och vi ska sova över. Sedan imorgon är det första en skötarträff och sedan drar jag och Moa till Globen för lite shopping och sedan showen. Ska bli jättekul och kameran åker defenetivt med även om jag inte tror jag kommer få super bilder. 
 
 
 

SIHS 2013 - del 1

Är faktiskt nöjd med bilderna, tycker att de - trots omständigheterna - blev helt okej. Det är väldigt dåligt ljus, särskilt under "showerna" och det är inte idealistiskt när det är belysning heller. Mitt objektiv är inte det bästa på att jobba i mörker om man säger så...

Catching Fire

Nu sitter jag på tåget påväg in till stan för att se Catching Fire. Är inte like hype som Tova när det kommer till Hungerspelstriologin men jag hoppas verkligen att den lever upp till Tovas posetiva kritik! 
 



5 sanningar

◊ En av de värsta sakerna jag vet är när folk håller på med hår. Jag är dels väldigt håröm och så tycker jag att det känns äckligt. Dessutom är det alltid någon som ska kommentera att jag inte borstar mitt hår, vilket jag visst gör; två gånger om dagen, men eftersom att det är kallt ute så blir det elektriskt och blir lätt lite trassligt. Nu snackar jag inte tovor alltså, utan bara liite trassel. Aarghh!

◊ Jag kan tycka det är lite obehagligt när stora hästar är sura. Ponnyer är ingen fara, om inte hästen är vääldigt extrem så är det inte några problem. Men stora hästar alltså, nu snackar jag hästar som är 160-170 cm eller högre i mankhöjd, är riktigt läskiga när de blir sura. Känns inte som att man har något att säga till om då, som att man är som en liten mygga bredvid ett stooort djur. 

◊ I söndags var första gången någonsin som jag "vann" en hopptävling, dock var det ju bara ponnycupen och det är mest slumpen vem som vinner men ändå. Jag har faktiskt aldrig kommit tvåa heller, utan bara trea, fyra eller lägre. 
◊ Något som jag verkligen behöver träna mer på i hoppningen är att bli säker på högre höjder. Och när jag pratar om "högre" höjder så menar jag hinder som ligger på kanske 80-90 cm. Jag är väldigt osäker och rider inte ordentligt när det blir högre än 60-70. Tror att jag är höjdrädd för att jag red en riktigt stopper förut, innan Bisa, och det har satt sina spår i mig. Men det blir bättre och bättre, förra fredagen hoppade jag t.ex 80cm med en c-ponny utan att tveka. Stort framsteg! 
 
◊ Enligt mig så måste hackamore vara det jobbigaste man kan rida på i dressyren. Känns som att man inte har någon kontakt med hästen, det är svårt att få ett jämnt stöd med det och hästen blir lätt stark. På uteritter eller kravlös ridning är det toppen, men inte i vanlig dressyr.. Nej, usch. Dock är det såklart jättebra om hästen har sår eller liknande, eller går bättre på det än på bett!

Fredag

Äntligen, äntligen, äntligen är det fredag igen! Som pricken över i:et så är det dags för årets bästa helg - SIHS. Ska bli så himla roligt alltså.. Men innan dess så ska jag hem, göra middag och sedan bege mig till stallet. Väl där ska jag hjälpa till, rykta Bisa - tror nämligen inte jag vågar rykta Maggan om jag ska vara ärlig - och äta innan det är dags för dressyrträning på min prinsessa. Hoppas att det går lika bra som det gjorde i onsdags!

Är riktigt taggad på eftermiddagen och kvällen, kommer bli awesome. Ska ni också på SIHS?

Varför så dömande

Den här bilden som Tova la upp iförrgår fick mig att tänka på en sak. Ni som rider på ridskola kommer känna igen det här, och jag vet att det förekommer även bland privatryttare, dock inte lika mycket. Men det jag tänkte säga var är hur mycket vi hackar på varandra. Väldigt många (även jag kan göra så) fokuserar alldeles förmycket på hur alla andra rider osv. Jag vet med mig själv att jag brydde mig mycket förut men inte längre riktigt. 
 
Halå allihopa! Det spelar ingen roll vilken nivå man rider på, sålänge man är tillräkligt passionerad så kan man bli hur duktig som helst. Vi hästtjejer måste verkligen rycka upp oss, vi måste sluta se hur alla andra rider och sedan hacka ner på dem. Vi måste börja se glimten i ögat istället. Vi måste berömma de duktiga.
 
Är detta något som förekommer mycket på din ridskola eller i stallet där du har din häst? Hmm... Jag måste säga att jag avundas de ryttare som bor på en hästgård, slippa alla dömande blickar från läktaren.
 
 

Godmorgon

Sommar
Sitter just nu i bilen påväg till skolan. Känns skönt att jag är frisk nog att palra mig dit. Förövrigt så är det ju då ridning idag o jag ska till stallet direkt efter skolan. Tänkte hjälpa till lite och ta hand om Marolien (min fadderhäst). 
 
Vi hörs mer under dagen!
 



Trött och sliten

Idag har jag varit lite off från bloggen idag som ni säkert märkt. Min kompis ska sova hos mig inatt och vi har tränat, bakat och lite sånt där så jag satte mig vid datorn nu och tänkte skriva ett inlägg till er. Under dagen så har det inte hänt så mycket mer än det jag just beskrev, förutom skolan då som var intensiv och låång men jag överlevde en dagen också. Nu är det bara en skoldag kvar, fredag, och det är lätt skönaste dagen på veckan! Sedan blir det stallet för en dressyrträning.

Efter träningen så ska jag till SIHS med min gudmor! Kommer komma kanske fyrtio minuter efter showen börjat då min dressyträning håller på till 19:00 när det egentligen börjar. Det gör inte så mycket, eller det är ju jag som tagit det beslutet såå, det blir bra. 

Nu ska jag ta upp min bok och slappna av innan vi går och lägger oss, är så himla trött. Kan knappt hålla ögonen öppna..! Godnatt.

Design Klar

Har fipplat med en design nu i två dagar som var till min kompis. Här är den:
Denna designen gjorde jag till ponnytidenut.blogg.se och jag måste säga att den blev rätt snygg! Klicka på bilden för att komma till bloggen!